Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında Adı Geçiyordu! O Komutanı Parti Kurucusu Yaptı

Meral Akşener'in kurduğu İyi Parti'nin üyelerinden Ali Lapanta'nın adı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünden sorumlu isimler arasında geçiyor.

25.10.2017-13:15 - (Son Güncelleme: 25.10.2017-13:54)

MHP'den ayrılan Meral Akşener yeni kurduğu İyi Parti'yi bugün duyurdu. 200 kurucu üyenin bulunduğu partide üyeler içerisinde dikkat çeken isimlerden biri de geçtiğimiz sene Jandarma Genel Komutan Yardımcısı olduktan sonra bu sene emekliye ayrılan Korgeneral Ali Lapanta.

MUHSİN YAZICOĞLU SUİKASTINDA ADI GEÇİYOR


Emekli Korgeneral Lapanta'nın ismi 25 Mart 2009'da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren dönemin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazcıoğlu'nun dosyasında geçiyor.

O zaman Tuğgeneral rütbesiyle Adana Jandarma Bölge Komutanı olan Ali Lapanta, kendi isteğiyle Adana'dan Kahramanmaraş'a giderek arama kurtarma çalışmalarına katılmakla ve çalışmaları engelleyerek enkaza geç ulaşılması ve helikopterdekilerin ölmesinden sorumlu tutuluyor.


İSMAİL GÜNEŞ'İN EŞİ DE İSYAN ETTİ

Diğer taraftan Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinde olan ve yaşamını yitiren gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş de Ali Lapanta'nın İyi Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer almasına isyan etti.

Güneş, Twitter sayfasından konuyla alakalı; "Yazıcıoğlu suikastinde 8 yildir supheli olarak adi geçen Ali Lapanta hiç mi duymadiniz? Iyi parti oluyum, derken kötü baslamisiniz yola." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Akşener'in kurduğu partinin logosu FETÖ'cü yemeği olarak bilinen' maklube'ye benzetildi.

Güneş sembolü olan sarı ve gök mavisi tonlarını içeren logosunun ardından Akşener'in partisinin adının "İYİ PARTİ" olduğu öğrenildi. Akşener'in sloganı ise: Türkiye iyi olacak.

Partinin adı, Osmanlı'nın geldiği Oğuzların Bozok kolundan Kayı Boyu'nun 'IYI' simgesini hatırlatıyor.

PARTİNİN LOGOSU MAKLUBEYE BENZETİLDİ


Logoda Güneş yer alırken, 8 sırma ile de Selçuklu yıldızına atıf yapılıyor. Renklerin neden sarı-lacivert olduğuna dair ise henüz bir bilgi edinilemedi. Öte yandan ortaya çıkan bu logo, maklubeye benzetildi..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal