Muhsin Yazıcıoğlu Kazasındaki Sır Perdesi Aralanıyor!

BBP lideri Muhsin Yazıcoğlu’nun şüpheli helikopter kazasında hayatını kaybetmesine yönelik FETÖ’cü askerlerin GPS davasına Yazıcıoğlu ailesi de iki senelik mücadeleden sonra müdahil olarak katıldı

23.11.2018-10:21 - (Son Güncelleme: 23.11.2018-10:24)

BBP lideri Muhsin Yazıcoğlu’nun şüpheli helikopter kazasında hayatını kaybetmesine yönelik FETÖ’cü askerlerin GPS davasına Yazıcıoğlu ailesi de iki senelik mücadeleden sonra müdahil olarak katıldı. Ailenin avukatı Selami Ekici 'Kaza, cinayet ve FETÖ soruşturmaları puzzle parçaları gibi birleşerek cinayet aydınlanmaya başladı' ifadelerini kullandı.

FETÖ HER YERDEN ÇIKIYOR

Türkiye’de milliyetçi ve muhafazakâr kesimin gönlünde taht kuran siyasi lider Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş’a seçim çalışmaları için giderken kullandığı helikopterin düşmesi neticesinde, yanındaki beş kişiyle beraber yaşamını yitirdi. Toplanan bilgi ve belgeler, 15 Temmuz darbesi sonrasında kazayı soruşturanların FETÖ’den tutuklanması, helikopterin düşmesinin kaza değil bir suikast olduğunu gözler önüne serdi.

Fakat 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından 20.06.2016 tarihinde olayın ‘cinayet’ olduğuna dair soruşturma da takipsizlik kararı çıktı ve olay ‘basit bir kaza’ olarak değerlendirildi. Hukuk mücadelesiyle, söz konusu dosya hakkındaki takipsizlik kararı kaldırılarak soruşturma açıldı. Olayda yaşamını yitiren altı ismin yakınları ve avukatları tarafından yapılan suç duyurusu üzerine açılan soruşturmada baş şüpheli FETÖ elebaşı Fetullah Gülen oldu.

FETÖ’DEN TUTUKLULAR

Kazadanın ardından olay yerine giderek helikopterin düşmesine sebep olan aletleri sökerek delil kararttıkları, canlı kurtulan isimleri infaz ettikleri öne sürülen FETÖ’cü sanıklarının durumuna dikkat çeken avukat Selami Ekici, şöyle konuştu, 'Biz en başından beri bu olayın bir kaza değil suikast olduğunu anlatmaya çalıştık.

DAVALAR BİRLEŞEBİLİR

Bundan önce hakkında takipsizlik kararı verilen 132 zanlının onlarcası 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’den tutuklandı. Arama ekibinde ve soruşturmada bulunan asker, polis, savcı, hakim ve adli tıpçılar FETÖ’den tutuklu. İki senedir tüm başvurularımıza rağmen, olay cinayet değil kaza ve sanıklarında katil değil nitelikli hırsızlıktan yargılandıkları nedeni ile Yazıcıoğlu ailesi davaya müdahil edilmiyordu. Mahkemenin verdiği bu kararla, bir anlamda artık cinayetten yargılanıyorlar ve ileride ana cinayet davasıyla bu yan davaların birleşmesini bekliyoruz'

SANIK BİLE İSYAN ETTİ

Avukat Ekici, son duruşmada, Yazıcıoğlu’nunhayatını kaybetmesine neden olan helikopter kazasında GPS cihazlarını söken ve 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan FETÖ timinde de bulunan eski Yarbay Davut Uçum’un bile son duruşmada 'Yazıcıoğlu’nun ölümünün kaza süsü verilmiş bir suikastla gerçekleştiğini' söylemesine vurgu yaptı. Avukat Ekici, 'Duruşmada, GPS cihazını söktüğü neden ile nitelikli hırsızlıktan yargılanan FETÖ sanığı bile ‘Bu kaza değil, suikast’ diyor ama hala nitelikli hırsızlıktan yargılanıyorlar' dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal