Muharrem İnce'ye Bisiklet Kapağı

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim çalışmalarıyla alakalı soruya ‘Milli Eğitim Komisyonu'nda birlikte çalıştık ama bugüne kadar bisiklete bindiğini, marketten alışveriş yaptığını hiç görmedik’ ifadelerini kullandı.

27.05.2018-14:13 - (Son Güncelleme: 27.05.2018-14:14)
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kanal 7'de yayımlanan "Başkent Kulisi" programında, gazeteci-yazar Mehmet Acet'in gündeme dair sorularını cevapladı.

Başbakan Yardımcı Fikri Işık, muhalefetin "16 yıldır niye yapmadınız da şimdi daha çok adalet daha çok demokrasi diyorsunuz?" eleştirilerine dair görüşünün sorulması üzerine, şu şekilde cevap verdi:

"Daha önce yapmadığımız için söylemiyoruz aksine daha önce yaptığımız için söylüyoruz ve bu daha çok karşılık buluyor. Ama takdir edersiniz ki Gezi Olayları ile başlayan süreçte Türkiye'de önce sokak eylemleriyle, daha sonra 17-25 Aralık'ta yargı darbesiyle, Kobani eylemlerinde ülkenin bir kısmında bir kaos oluşturma gayretiyle ve en sonunda 15 Temmuz hain darbe girişimiyle resmen bir askeri darbe marifetiyle hükümetin düşürülmesi ve Türkiye'nin istikrarsızlığa dönüştürülmesi istendi. Bu süreçte elbette hükümetin de zamanın ruhuna uygun bazı adımları atması mecbur hale geldi. OHAL mecburiyetten doğdu. Türkiye'nin bu tehlikeleri atlattıktan sonra bu noktada eksik bıraktığı yerler varsa onları tamamlamak ama bir de daha ileri demokrasi noktasında atmamız gereken adımları atmak için bu vaatleri yapıyoruz. Yoksa bu konuda AK Parti çok önemli reformlar yaptı, bundan dolayı Türkiye önemli bir ivme yakaladı. Bir ülkeyi bu reformları yapmadan 3,5-4 kat büyütemezsiniz. Belki ertelenmiş olan bazı adımları yeni nesil reformlarla birleştirip, çok daha güçlü şekilde atma imkanımız olacak."

16 YILDIR BİSİKLETE BİNDİĞİNİ GÖRMEDİK

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim çalışmalarına ilişkin soru üzerine, şu şekilde yanıt verdi:

"Ben bunun tamamen PR olayı olarak görüyorum, halkla ilişkiler olayı. Muharrem İnce 2002'den beri milletvekili. Grup başkanvekilliği yaptı, Milli Eğitim Komisyonu'nda birlikte çalıştık ama bugüne kadar bisiklete bindiğini, marketten alışveriş yaptığını hiç görmedik.’’

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim söylemlerini ve vaatlerini nasıl bulduğuna dair bir soruya Başbakan Yardımcısıı Işık, "Gördüğüm kadarıyla içi boş, slogan vari cümleler ve vaatler. Cumhurbaşkanı olma ümidi olmadığı için yüksek tonda verilen vaatler diye görüyorum’’ 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal