Muharrem İnce'nin 'Vatan Sevgisi' Belgelerle Ortaya Çıktı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 1988 senesinde Doğu’ya tayin edilince terör bölgesine gitmemek için memuriyetten istifa ettiğinin belgeleri ortaya çıktı.

19.06.2018-11:00 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-11:18)

Ulaşılan belgelere göre, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 15 Eylül 1988 tarihinde Artvin'de Borçka İmam Hatip Lisesi'nde bir yıl fizik öğretmenliği yaptıktan sonra zorunlu görev için Doğu'ya tayin edilince istifa etmek suretiyle okuldan ayrıldığı ifade ediliyor. Pek çok öğretmenin; tayin edildiği Doğu ve Güneydoğu'da zorlu şartlar altında görev yaptığı ve bbu görevleri yerine getirirken de bazı öğretmenlerin terör örgütü PKK tarafından şehit edildiği biliniyor. 10 Haziran 2017 tarihinde Batman'a tayin olmasının ardından hain PKK tarafından katledilen 22 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, bölgede şehit edilmiş öğretmenlerin son sembolü olmuştu.

GÜLERCE'NİN OKULUNDA ÖĞRETMENLİK YAPTI

CHP’li Muharrem İnce, tayin olduğu Doğu'ya gitmemek için Yalova'da, zamanında Fetullah Gülen'in yakınındaki isimlerden olan Hüseyin Gülerce'nin okulunda öğretmen olarak çalışmıştı.

Lisede bir süre İnce'nin de öğretmenliğini yapan Hüseyin Gülerce, Muharrem İnce'nin 1988-89 yıllarında kendisinin işlettiği Özel Yalova Dershanesi'nde öğretmen olarak çalıştığını açıklamıştı. Gülerce, CHP’li İnce'nin, atandığı Doğu'ya gitmemek için memuriyeti istemeyip kendisinden iş istediğini aktarmıştı.

Hüseyin Gülerce, Muharrem İnce'nin, o dönemde "Hocam benim doğuya tayinim çıktı, ama ben gitmek istemiyorum. Yalova'da kalmak istiyorum. Bana dershanemizde iş verir misiniz?' dediğini ifade etmiş ve "Bunun üzerine bir yıl dershanemizde fizik öğretmenliği yaptı" şeklinde konuşmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal