Muharrem İnce'nin 'Hükümet FETÖ'yü Usulüne Uygun İstemedi' İddiasına Bozdağ'dan Cevap

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ iddia ile alakalı olarak Twitter üzerinden verdiği cevapta ''Sizi ABD'den arayan her kimse yalan söylüyor'' ifadelerini kullandı.

18.05.2018-14:03 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-14:25)

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin dün gece CNN Türk canlı yayınında sarf ettiği "ABD'den bir yetkili beni aradı. Hükümet Gülen'i ABD'den usulüne uygun istememiş" iddiasında bulunmuştu.

"SENİ KİM ARADIYSA YALAN SÖYLÜYOR"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, İnce’nin bu iddiasını Twitter üzerinde yaptığı açıklamada yalanlarken "Sayın İnce, unutma ki Türk halkı başka ülkeden telefonla arayanların kullandığını, kukla olarak görür. Kuklaları da Cumhurbaşkanı seçmez. Seni kim aradıysa yalan söylüyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ayrıca şu ifadeleri kullandı:

‘’FETÖ kurucusu ve yöneticisi 15 Temmuz darbe teşebbüsü dahil pek çok suçun birinci derecede faili terörist başı Gülen ve onun bilumum teröristlerini dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, hangi deliğe girerlerse girsinler, bulacağız, getireceğiz, yargıya teslim edeceğiz. Kaçış yok.’’

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, İnce’nin asılsız iddialarına cevap verdiği açıklamada Muharrem İnce’yi ülkesine iftira etmekle suçladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ İnce’ye şu soruları yöneltti:

‘’Sayın İnce, sizi ABD’den arayan ABD’li mi Türk mü? Eğer arayan ABD’li ise CIA’dan mı yoksa FBI’den mi veya Adalet Bakanlığından mı veyahut da başka bir ABD’li mi? Sizi arayan Türk ise FETÖ üyesi mi veya FETÖ beslemesi mi ya da başkaca bir Türkiye düşmanı mı? Sahi kim?’’

ADALET BAKANLIĞI DA YALANLADI

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin bu iddialarına karşı Adalet Bakanlığı da bir açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "İnce'nin iddialarının kaynağı tamamen belirsizdir. İddiaları gerçek dışıdır" ifadeleri yer buldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal