Muharrem İnce'den Skandal Açıklama

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçilmesi halinde bebek katilleri ve Türkiye düşmanları ile görüşeceğini açıkladı.

27.05.2018-12:50 - (Son Güncelleme: 27.05.2018-12:58)

Cumhuriyet Halk Partisi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’da yapılacak seçimi kazanması halinde Suriye rejimi Beşar Esed ile görüşebileceğini ifade etti. Türkiye-Almanya ilişkileri ile ilgili açıklama yapan İnce, "Meydanlarda 'Ey Merkel, ey Almanya' diye kavga etmenin hiçbir anlamı yoktur. Uzlaşabiliriz" şeklinde konuştu.

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, DW Türkçe için gazeteci Nevşin Mengü'nün yönelttiği soruları cevapladı.

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde Suriye rejimi lideri Esed ile diplomasi yürütebileceğini ve Şam'a büyükelçi göndereceğini açıkladı.

Muharrem İnce, "Esad'la görüşür müsünüz?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

 "Neden görüşmeyeyim? 'Ben küstüm sana'. Böyle bir şey olmaz. Dört milyon Suriyeli Türkiye'de olacak. Ama Şam'da Türk büyükelçi olmayacak. Böyle bir kafa olabilir mi? Ne yapacağız? Biz burada bakacağız onlara, muhatap olmayacak. Bu doğru değil ki. Görüşmeyeceğim kimse yok" yanıtını verdi. İnce, "Biz yeniden 'Yurtta barış, dünyada barış' diyeceğiz. Yani Suriye ile de ABD ile de Almanya ile de barışmalıyız"

'AVRUPA BİRLİĞİ HEDEFİMİZ, AYAKÜSTÜ DIŞ POLİTİKA KONUŞMAYACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde 'yüzünü Batı'ya dönen' bir cumhurbaşkanı olacağını belirten Muharre İnce, "Avrupa Birliği hedefimiz. Yani ayaküstü dış politika konuşmayacağız. Medyatik, radikal açıklamalarda bulunmayacağız. Ülkemizin ulusal güvenlik çıkarlarıyla ekonomik çıkarlarını örtüştürerek dış politika yapacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye-Almanya ilişkilerine dair açıklamalar yapan Muharrem İnce, "Meydanlarda 'Ey Merkel, ey Almanya' diye kavga etmenin hiçbir anlamı yoktur. Uzlaşabiliriz"  ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ESED YORUMU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin geçmiş dönemde şu açıklamaları yapmıştı:

‘’CHP gitsin aynı kafayı aynı zihniyeti paylaştığı Baas Partisi’ne destek versin. Biz Baas Partisi ile değil mazlum Suriye halkıyla beraber olacağız’’

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal