Muharrem İnce'den Ayasofya Açıklaması: Davet Olursa Giderim

CHP'li Muharrem İnce Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bunun, Türkiye'nin egemenlik hakkı olduğunu söyleyen İnce, davet olursa ilk namaza giderim dedi.

11.07.2020-09:45 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-15:57) Muharrem İnce'den Ayasofya Açıklaması: Davet Olursa Giderim

Dün Danıştay kararı ile Ayasofya müze statüsünden çıkartıldı ve ibadete açıldı. Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan CHP'li Muharrem İnce Twitter adresinden bir paylaşım yaptı. Ayasofya'nın Türkiye sınırları içinde olduğunu hatırlatan İnce, 'İbadete açılması kararı Türkiye’nin egemenlik hakkıdır. Buna Rusya, ABD, Yunanistan veya başka bir ülke, kuruluş karar veremez.' dedi.

İnce yaptığı açıklamaların devamında, '4 Yıl 10 Ay 23 Gün işgal altında kalan İstanbul’u ve dolayısıyla Ayasofya’yı 'geldikleri gibi giderler' diyen ve geldikleri gibi gitmeye mecbur bırakan, işgalden kurtaran Milli Mücadelemizin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e dua etmek ise boynumuzun borcudur.' ifadelerini kullandı.

'DAVET OLURSA İCABET EDERİM'

Halk TV'de yayınlanan 'Taksim Meydanı' adlı programda Ayasofya kararı konuşulurken, Muharrem İnce'nin ilk namaza gidebileceği belirtildi. Bunun üzerine İsmail Saymaz İnce'yi aradı ve 'Ayasofya’ya namaza gidecek misiniz?' sorusunu yöneltti. 

İnce ise, 'O gün protokol olmaz; ama özel bir gün olduğu için belki davet gerekebilir. Davet olursa icabet ederim.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal