Muharrem İnce 'Pensilvanya' İddiasından Geri Adım Attı

Muharrem İnce'den gerçek dışı iddiasını ''2001'de Pensilvanya'ya gidip icazet aldığınız kişinin ismini, Allah'ın izni ile cumhurbaşkanı olduğumda vereceğim'' diyerek sürdürdü.

28.05.2018-18:53 - (Son Güncelleme: 28.05.2018-20:33)

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinin Çanakkale'de gerçekleştirdiği mitingde konuştu.

CHP’li aday Muharrem İnce, konuşmasında şu şekilde konuştu:

CUMUHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İNCE’DEN YANIT:

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ‘’Birkaç gündür sürekli bana laf yetiştiriyor. Ben dedim ki "2001'de partiyi kurarken Pensilvanya 'ya gidip icazet aldın mı?" dedim. Bugün demiş ki "İspatlamazsan namertsin". Bak açıklıyorum. Aramızda kalsın. Değerli hemşerim Erdoğan. 2001'de Pensilvanya 'ya gidip icazet aldığınızı bana söyleyen kişi, beraber gittiğiniz kişi. O aradı beni. "Beraber gittik" dedi. Allah'ın izni, milletin isteğiyle ile 24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğumda o arkadaş da rahata ereceği için adını vereceğim. Çok merak ediyorsan biraz düşün şu an kimle aran bozuk. Sen zaten çıkarırsın kim olduğunu’’ diyerek konuştu.

Muharrem İnce'nin 25 Haziran günü o ismi açıklayacağını belirtmesi sosyal medyada geri adım olarak yorumlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydan okumasına verecek belgeli kanıtı olmayınca bu kaçış yolunu seçtiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Akhisar'da Muharrem İnce'ye "Sana buradan ben bir nasihatte bulunayım. Sen siyasette daha çok çok çıraksın. Siyaset dürüstlük ister. Senin genel başkanın yalancı ama sen de erkenden bir şeyler kaptın başladın yalana.  Madem ki böyle bir iddiada bulunuyorsun, bunu ispat etmen gerekir. İspat edemezsen namertsin" diyerek seslenmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal