Muharrem İnce Memleket Hareketi Programı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelimsiz iktidarına dayanamayıp CHP ile yollarını ayıran Muharrem İnce'nin başlattığı 'Memleket Hareketi'nin gidişatını sizler için derledik.

17.09.2020-11:13 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-12:36) Muharrem İnce Memleket Hareketi Programı

CHP'den ayrılan Muharrem İnce 'Bin Günde Memleket' hareketini başlatmıştı. Bu hedef doğrultusunda yola çıkan İnce, ana muhalefet tarafından 'hain' yakıştırmasına layık görüldü.

MUHARREM İNCE'NİN İLK DURAĞINA KORONAVİRÜS ENGELİ

Hakkındaki tüm eleştirilere rağmen 4 Eylül günü başlattığı hareket doğrultusunda Sivas'a doğru yola çıkan İnce, ilk durakta sekteye uğradı.

İnce'nin ilk durağı olan ve aynı zamanda Pir Sultan Abdal'ın doğup büyüdüğü Sivas’ın Banaz Köyü salgın sebebiyle karantinaya alındı.

Buna rağmen Sivas programından vazgeçmeyen Muharrem İnce,''Yüreğimizde doludizgin bir kardeşlik özlemi” ile 101 yıl önce Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Sivas’tayız'' açıklamasını yaptı.

Muharrem İnce burada Sivas Kongresi’nin gerçekleştirildiği Kongre Binasındasına bir ziyaret gerçekleştirmiş ve bu doğrultuda şu açıklamayı yaptı:

''Mustafa Kemal Atatürk ve 101 yıl önce burada bağımsızlık meşalesini yakan Sivas Kongresi üyelerini, Milli Mücadele kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Mücadelemiz emanetlerine sahip çıkmak içindir.''

ANKARA'YI ES GEÇMEDİ

Buradan sonra Ankara'ya uğradığını bildiren ince Ankara’nın Beypazarı ilçesinde havuç tarlasında çapa yapan mevsimlik işçilerle sohbet ettiğini kaydetti.

İnce, buradan sonra Nallıhan’da Eymir Köyü ve orman yangınından etkilenen Beyalan Köyü’nü ziyaret etmeden geçmediğini dile getirdi.

MUHARREM İNCE MUŞ'A GİTTİ

Buradn sonraki adımının Muş olduğunu dile getiren Muharrem İnce burada şu ifadeleri kullandı:

''Bugün Muş'tayız. Muş'ta hala içme suyu sorunu var. Teknoloji değişti, dünya değişti, siyaset değişmedi. Biz Türkiye'de siyaseti değiştireceğiz. ''

SONRAKİ DURAK: BİTLİS

Muş'tan sonra Bitlis'e gittiğini dile getiren Muharrem İnce, ''Bitlis'e geçtim. Türkiye'de her dört gençten biri işsiz. İşsizliği yok etmenin yolu demokrasiden ve adaletten geçiyor. Genci yaşlısı, dağ başında keçi otlatanı ihracat yapan iş insanı hep birlikte Türkiye'de yepyeni bir hikaye yazacağız'' dedi.

VAN'DA GÖREV YAPAN ASKERLERİ ZİYARET

Ardından Van'a geçtiğini aktaran Muharrem İnce, Van-Hakkari arasında 3200 rakımda kontrol noktasında görev yapan askerleri ziyaret ettiğini belirterek şu açıklamayı gerçekleştirdi:

''Güzel insanların diyarı Van’dayız.  Sokaklarda yürüyorum, esnafı tek tek dolaşıyorum, halkımızla kucaklaşıyorum. İşsizlik Türkiye’nin geleceğini tehdit ediyor

Bu güzel coğrafyada refah, özgürlük ve mutluluk içinde yaşayabiliriz.  İnanıyorum! Bunu başarcağız!''

ŞIRNAK VE CİZRE'Yİ GÖRDÜ

Van'da başlattığı yolculuğu Şırnak’ta tamamladığını dile getiren Muharrem İnce'nin sonraki durağı da Cizre oldu.

MUHARREM İNCE MARDİN VE DİYARBAKIR'DAYDI

Bunun ardından Mardin ve Diyarbakır'ı görmeden geçmeyen Muharrem İnce, Diyarbakır'da ''Ahmed Arif'in şehrindeyiz. Büyük şairin dediği gibi 'Gör, nasıl yeniden yaratılırım/ Namuslu, genç ellerinle/ Kızlarım,
oğullarım var gelecekte/ Herbiri vazgeçilmez cihan parçası.' Çocuklarımız için, Türkiye için yollardayız.'' paylaşımını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal