Muharrem İnce Kimdir

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kimdir? Muharrem İnce'nin hayatı? Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında merak ettiğiniz her şey haberimizde.

04.05.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-10:33) Muharrem İnce Kimdir

Partisinin Meclis Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan İlhan Kesici, “Dün akşam itibariyle Muharrem İnce adı öne çıktı. Tahmin ediyorum yetkili arkadaşlarla konuşmuşlar” diye konuştu. Bugün ise adaylığı CHP tarafında ilan edilen cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yaşamını merak eden seçmenler, ‘Muharrem İnce kimdir, kaş yaşında ve nereli’ sorularının cevabını Google’da aramaya hemen başladı.

MUHHARREM İNCE KİMDİR?

Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964’de Zekiye – Şerif İnce eşlerinin evlatları olarak Yalova’nın Elmalık köyünde hayata geldi. TBMM’ye, Cumhuriyet Halk Partisi‘nden 22. dönemde Yalova milletvekili olarak seçilmiş ve içinde bulunduğumuz dönemde de milletvekilliği vazifesini sürdürmektedir.

İlk ve orta öğrenimini Yalova’da bitiren Muharrem İnce, lisans eğitimini Bursa – Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümünde noktaladı. Fizik öğretmeni ve okul müdürü olarak birden fazla lisede vazife almasının yanı sıra özel dershanelerde de eğitmenlik vazifesi yaptı. Bir süre Yalovaspor‘un basın sözcülüğü görevinde bulunan Muharrem İnce, Yalova Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı görevinde de bulundu.

2002’de yapılan genel seçimlerde CHP Yalova milletvekili olarak TBMM‘ye girdi. 2007’de yapılan genel seçimlerinde de CHP tarafından aday gösterildi ve seçim sonucunda meclisteki yerini korudu. 13 Haziran 2011 tarihinde yapılan Türkiye milletvekili seçimlerinde tekrardan Yalova CHP milletvekili seçildi. Bu 24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal