Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'na Sunduğu Teklifi Açıkladı

Dünkü Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesinden sonra bugün Muharrem İnce gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce, Kılıçdaroğlu'na onursal başkanlık teklifi sunduğunu ifade etti.

03.07.2018-12:23 - (Son Güncelleme: 03.07.2018-13:16)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin cumhurbaşkanı adayı ve eski milletvekili Muharrem İnce'nin görüşmesiyle alakalı ilk açıklama İnce’den geldi. Dün 3 saat süren görüşme sonrası bugün basın mensuplarının sorularını cevaplayan Muharrem İnce, "Kılıçdaroğlu'na olağanüstü kurultayı  toplamasını teklif ettim. kendisine onursal başkan olabileceğini belirttim" diye konuştu.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇAĞRISI

Muharrem İnce konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Genel Başkanlığı'na büyük bir devlet adamlığı yaptığını İYİ Parti'ye 15 vekil vererek daha sonra da parlamentodaki rakibini cumhurbaşkanı adayı göstererek büyük bir adım attığını söyledim. Ama milletin de bu seçim sırasında duyduğu gördüğü bir umut var bunu kaybetmemiz gerektiğini ve kendisi isterse olağan üstü kurultayı toplayabileceğini belirttim.’’

KILIÇDAROĞLU'NA ONURSAL BAŞKANLIK TEKLİF ETTİM

Kılıçdaroğlu’na teklif sunduğunu belirten Muharrem İnce, ‘’Kılıçdaroğlu'ndan bana teklif gelmedi ama benden ona bir teklif gitti. Kendisi ile bir yarış içinde olmayacağımı söyledim. Kendisine onursal başkanlık teklif ettim. Evet ya da hayır bir şey demedi. Ben bu teklifi yaptım. Kendi takdiridir. Bunu kendisinin değerlendireceğini gerisine bakacağız’’ şeklinde konuştu.

İMZA TOPLAMAYCAK

Muharrem İnce, ‘’Ben imza toplamayacağım, ama hayır derse örgüt kendisi çözecektir bu işi’’ dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YANIT GELDİ

CHP lider Kılıçdaroğlu'ndan İnce'ye anında yanıt geldi. Kemal Kılıçdaroğlu ''"Özel bir yemekti, bağlamından koparmak siyasi bir nezaketsizlik" diyerek yanıt verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri çin aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal