Muharrem İnce Kendisine Bölücü Diyen CHP'ye Pet Şişeyle Yanıt Verdi

Muharrem İnce, CHP'den ayrılmasını açıklaması ve yeni parti kurma çalışmalarına başlamasının ardından kendisine bölücü diyenlere pet şişelerle cevap verdi.

13.08.2020-12:45 - (Son Güncelleme: 13.08.2020-12:44)

2018 yılında CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, düzenlenen basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İnce, basın toplantısında eski partisi CHP'ye yüklenirken 'Bin Günde Memleket' adında bir hareket başlatacağını duyurdu. Sivas Kongresi tarihi olan 4 Eylül'de hareketi Sivas'ta başlatacağını açıklayan İnce, dikkat çekti.

Muharrem İnce, CHP'den ayrılmasının ardından kendisine bölücü diyen eski partisine kameralar karşısında cevap verdi. Eline iki pet şişe alarak yanıt veren Muharrem İnce, şu ifadeleri kullandı:

'MİLLET İTTİFAKI'NIN İÇİNDEYİM'

'Partiyi bölüyorsun. Peki. Bu Cumhur İttifakı. Bu da Millet İttifakı. Yani ben bu Millet İttifakı'ndan ayrılıp buraya mı geçiyorum. Var mı böyle bir şey? Hayır. Niye geçeyim? Geçmiyorum, ben buradayım, Millet İttifakı'nın içindeyim. Niye bölmüş oluyorum?

Buradan buraya su taşıyacak mıyım? Hayır. Millet İttifakı'nın içindeysem bırakın bunu, ayrı bir umut olsun. Niye olmasın? Bölmek demek şu demektir: Buradan alıp bu tarafa taşımak demektir.

Futbolun kurallarıyla basketbol oynayamazsınız. Parlamenter sistem başkadır, 50+1 başkadır. Bölme olayı, parlamenter sistemde olur. Çünkü parlamenter sistemde beraberlikte bir puan vardır. 50+1 sisteminde bölme diye bir şey olmaz. İttifaklar olduğuna göre niye bölme olsun? Dolayısıyla söylenen sözler doğru değildir.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal