Muharrem İnce Harekete Geçti

CHP'de seçimin ardından başlayan genel başkanlık tartışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Alınan bilgilere göre Muharrem İnce parti delegelerinden imza toplamaya başladı.

05.07.2018-10:50 - (Son Güncelleme: 05.07.2018-10:52) Muharrem İnce Harekete Geçti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü akşam yemeğinde "Genel başkanlığı bana bırakın" teklifi yapan ve"Ben imza toplamayacağım fakat hayır derse, parti kendisi çözecektir bu işi" diyen İnce'ye parti idaresi kötü cevap verdi. Bunun ardından İnce'yi destekleyen parti üyeleri, olağanüstü kurultayın bir araya gelmesi ve İnce'nin genel başkan adayı olması için imza toplamaya girişti.

İLK İMZALAR SAKARYA VE KONYA İL ÖRGÜTÜNDEN

Hürriyet Gazetesi'nden Rıfat Başaran'ın kaleme aldığı kulis bilgilerine göre, İnce'yi destekleyen delegelerin, 'kurultay delegesi olarak bir an önce olağanüstü kurultayın yapılması ve İnce'nin genel başkan adayı olarak önerildiğine' ilişkin ıslak imzalı taahhüt topladığı söylendi. Bu taahütlerin, CHP tüzüğüne göre olağanüstü kurultay yapılması için gerekli olan delege sayısının salt çoğunluğu aşması durumunda İnce'ye verileceği ve İnce'nin imzaları topladıktan sonra Kılıçdaroğlu'na bir defa daha çekilmesi doğrultusunda çağrı yapacağı bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun bu talebi reddetmesi durumunda İnce'nin imzaları notere ve Genel Merkez'e vererek olağanüstü kurultay için düğmeye basacağı bildirildi. İnce'ye ilk imza Sakarya ve Konya teşkilatlarından geldi.

CHP'NİN KALESİNDEN 'DEĞİŞİM' ÇAĞIRISI

Bütün bu tartışmalar devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'ndan 'değişim' talebi geldi. Kocaoğlu gerçekleştirdiği açıklamada, "24 Haziran seçimleri, CHP'de acil bir değişimi mecburi duruma getirmiştir. Kamuoyu ve parti tabanının isteği de bu yöndedir. Söz hususu değişimin Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde yapılması, partimize büyük fayda sağlayacaktır" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal