Muharrem İnce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yolundan Yürüyecekmiş

Sputnik'e açıklama yapan CHP cumhurbaşkanı Muharrem İnce, 24 Haziran seçimini kazandığı takdirde Moskova ile Ankara arasındaki ilişkilerin nasıl gelişeceği, Mersin Akkuyu ve Türk Akımı da dahil enerji alanındaki işbirliğinin nasıl sürdüreceğiyle alakalı soruları cevapladı.

30.05.2018-18:14 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-18:32)

Muharrem İnce konuya ilişkin şu şekilde konuştu:

"Devlet olarak sorumluluklarımızı muhafaza etme prensibine dayanarak, Türkiye'nin daha önce başka ülkelerle imzaladığı tüm projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Türkiye tüm anlaşmalardan doğan sorumluluklarını yerine getirecek. Rusya, uzun yıllardır bizim dostumuz. Türkiye ile Rusya 'evet'in 'evet', 'hayır'ın 'hayır' anlamına geldiği iki ülke. İki ülke de doğruluk prensiplerine bağlıdır ve bu prensiplere saygılıdır. Soğuk Savaş döneminde ve sonrasında NATO'ya olan üyeliğimizin Rusya ile ilişkilerimize olumsuz yansımaması için bunu böyle yapmaya çalıştık"

'RUSYA İLE İYİ İLİŞKİLERDEN GERİ ADIM ATILIRSA, OLUMSUZ SONUÇLAR ORTAYA ÇIKAR'

Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliğinin günden güne iyi gittiğini ifade eden Muharrem İnce şu şekilde konuştu:

"Bu ilişkilere Batılı ülkelerle olan ilişkilere alternatif gözüyle bakmak, bir köşeye itmek veya bunları bir yarışa dönüştürmek doğru değil. Bunun kimseye faydası olmaz. Rusya ile iyi komşuluk ilişkileri geliştirmek, Türkiye'nin geleneksel dış politikası. Bu politikadan geri adım atılması halinde, özellikle de Suriye'de gördüğümüz gibi olumsuz sonuçlar ortaya çıkar. İyi komşuluk ilişkilerini, dostluk ve ortak çıkar temelini güçlendirecek, birbirimizi daha iyi anlamaya çalışacağız. Ben her zaman Rusya ile ilişkilerin güçlendirilmesinden yana olacağım."

'S-400 SATIN ALMA KARARI TARTIŞILAMAZ'

Rusya’dan S-400 alınmasıyla ilgili düşüncelerini Muharrem İnce şu şekilde aktardı:

"Bir anlaşma imzalandıysa, bundan caymak söz konusu olamaz. Genelkurmay Başkanlığımız bu silahın ülkemiz için gerekli olduğu kararını aldıktan, anlaşma imzalandıktan sonra bu konunun tartışılacak bir yanı olmaz."

Muharrem İnce’nin bu açıklamaları İnce’nin dış politikada yeni hiçbir şey üretmeyeceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı yoldan yürüyecek olarak yorumlandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal