Muharrem Akkaya Kimdir? Kaç Yaşındadır? Muharrem Akkaya'nın Kariyeri

Yüksek Seçim Kurulu yeni başkanlığına Muharrem Akkaya seçildi. Peki Muharrem Akkaya kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır?

24.01.2020-16:02 - (Son Güncelleme: 24.01.2020-16:03) Muharrem Akkaya Kimdir? Kaç Yaşındadır? Muharrem Akkaya'nın Kariyeri

Görev süresi dolan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven’in yerine yeni başkan olarak Muharrem Akkaya seçildi. Bunun sonucu olarak, “Muharrem Akkaya kimdir, nereli ve kaç yaşındadır” soruları kafalarda soru işareti bırakıyor.

MUHARREM AKKAYA KİMDİR, NEREDE DOĞDU?
Muharrem Akkaya 1964 yılında Karabük'te dünyaya geldi. 1989'da eğitim gördüğü İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra mesleğine memleketi Karabük'te başladı.

MUHARREM AKKAYA NE OKUDU, NEREDE ÇALIŞTI?
Karabük'e bağlı Ovacık'ta büyüyen Muharrem Akkaya 1989'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra mesleğe Karabük'te başladı. Burada birçok ilçede hakimlik yaptıktan sonra Kocaeli'nde savcılık görevini üstlendi. Bunun yanı sıra Adalet Bakanlığında uzun süre görev yapan Akkaya, Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hakimliğinden sonra Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011'de Yargıtay Savcılığına, üyeliğine seçilen Akkaya, Eylül 2016'da da YSK üyeliğine atandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal