Muhammed Mursi'nin Ailesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür

Mısır'da mahkeme salonunda yaşamını yitiren ülkenin demokratik bir şekilde seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ailesi, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti

24.06.2019-09:51 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-10:13)

Al Jazeera Televizyonu'na açıklamalarda bulunan Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi, Mısır makamlarının babası için taziye merasimi düzenlenmesine izin vermediğini fakat Mescid-i Aksa'da kendisi için gıyabi cenaze namazı kılındığını ifade etti.

MİLYONLARCA KİŞİ GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDI  

Babası için tüm dünyada milyonlarca kişinin gıyabi cenaze namazı kıldığını söyleyen Abdullah, "Tarihte böyle bir olaya tanıklık edilmedi. Daha önce milyonlarca kişi hiç kimse için çıkıp gıyabi cenaze namazı kılmadı." sözlerini aktardı.

Abdullah, "Herkese özellikle de Sayın Erdoğan'a, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile babasına, Malezya hükümetine ve eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki'ye teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Mısır'ın demokratik bir şekilde göreve gelmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, yargılandığı "Vadi en-Natrun hapishanesinden kaçış ve Hamas adına casusluk" davasının duruşması sırasında 17 Haziran’da hyaşamını yitirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal