Muğla'da FETÖ Üyeleri Tutuklandı!

Muğla merkezli 19 vilayette gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 7 zanlıdan 4’ü mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı.

01.05.2018-21:00 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-20:56) Muğla'da FETÖ Üyeleri Tutuklandı!

Muğla merkezli 19 şehirde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) örgütlenmesine karşı yapılan operasyonda adliyeye sevk edilen 7 kişiden 4’ü mahkeme heyeti tarafından tutuklandı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ’nün TSK'daki yapılanmasına karşı soruşturması kapsamında gözaltına alınan 40 zanlıdan 7’sinin daha emniyetteki işlemleri sonlandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, polis tarafından mahkemeye getirildi.

Mahkemeye sevk edilen zanlılardan Y.B, M.A, E.İ, ve F.K.  mahkeme tarafında tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan 41 zanlıyı yakalamak için Muğla merkezli olmak üzere Kocaeli, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Tekirdağ, Iğdır, Konya, Van, Batman, Aydın, Kırıkkale, Manisa, Tokat, Trabzon, Yalova, Zonguldak ve Samsun'da düzenlenen müşterek operasyonda 40 zanlı gözaltına alınmış, firari bir kişinin yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

Dün adliyeye sevk edilen 8 zanlıdan 2’si mahkeme tarafından hapse mahkum edilmişti.

Şüphelilerden 39'unun muvazzaf, 2'sinin ise subay ve astsubaylıktan ihraç edilenler olduğu ifade edilimişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal