Muğla Milas'taki Maden Kazası ile Alakalı 3 Kişi Tutuklandı

Muğla Milas'ta bir maden ocağında meydana gelen kazada 3 işçi hayatını kaybetmişti. Elim olayla ilgili devam eden soruşturma kapsamında işletme sahibi ve 2 firma görevlisi tutuklandı.

20.02.2019-17:46 - (Son Güncelleme: 20.02.2019-17:41) Muğla Milas'taki Maden Kazası ile Alakalı 3 Kişi Tutuklandı

Muğla'nın Milas ilçesinde feldspat madeni çıkarılan bölgede, dev kayanın iş makinelerinin üzerine devrilmesi neticesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 1 işçinin de yaralandığı faciayla alakalı gözaltına alınıp adliyeye gönderilen işletme sahibi ve 2 firma görevlisi tutuklandı.

DEV KAYA PARÇASI İŞ MAKİNELERİNİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Sarıkaya Mahallesi ile Labranda Antik Kenti arasındaki bölgede olan Yumrutaş mevkisinde, açık arazide faaliyet yapan feldspat maden sahasında, geride bıraktığımız pazartesi günü saat 10.30 sularında dev kaya parçası iş makinelerinin üstüne devrildi. Kaya bloklarının sahadan kaldırılması sırasında, kayaların yerinden oynaması neticesinde olduğu bildirilen olayda, ekskavatör operatörleri Engin Tutuk (44) ve Servet Çapacıoğlu (24) ile kamyon şoförleri evli ve 2 kız çocuğu babası Şükrü Otlak (42) ve Tayfun Akıncı, 500 tonu aşkın ağırlıktaki dev kayanın altında kaldı. Firma çalışanları tarafından kayanın altından yaralı çıkarılan Tayfun Akıncı, Milas Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Akıncı, tedavisinin sonrasında taburcu oldu.

ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI

Savcılık 3 işçinin hayatını kaybettiği, 1 işçinin de yaralandığı olayla alakalı soruşturma açtı. Milas Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe, soruşturma çerçevesinde maden mühendisi, inşaat mühendisi ve iş güvenliği uzmanından bilirkişi heyeti oluşturulduğunu duyurdu. Başsavcı Efe, soruşturmanın bütün yönleriyle sürdüğünü ve gelişmelerle alakalı bilgi verileceğini söyledi. Soruşturma çerçevesinde 3 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Jandarma birimleri ilk olarak zanlılardan firma sahibi M.A.K. ile firma görevlisi S.A.'yı gözaltına aldı. Akşam ise aranan Ö.K. de gözaltına alınarak jandarma karakoluna götürüldü.

Öte taraftan, işletmenin ruhsatsız olduğu söylentileri ile alakalı açıklama yapan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, madenin ruhsatının olduğunu söyledi. Gözaltındaki 3 şüpheli, bu sabah, işlemlerinin sona ermesinin sonrasında Milas Adliyesi'ne gönderildi. Buradaki sorgularının sonrasında mahkemeye sevk edilen işletme sahibi ve 2 şirket görevlisi tutuklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal