Mücahit Birinci: İmamoğlu, Ongun ve Saymaz'dan Şikayetçi Oldum

Erdal Şimşek'in bu haftaki konuğu Mücahit Birinci oldu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Birinci, 'Fazilet Durağı' konusuna değindi ve algı yaratmaya çalışan Ongun ve İmamoğlu'nun duvara tosladığını söyledi.

29.05.2020-15:25 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-15:51)

Erdal Şimşek'in bu yayın konuğu olan isim Mücahit Birinci oldu. Birinci gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken, programa 29 Mayıs İstanbul'un Fethi ile başladı. İstanbul'un Fethi'ne dair önemli bir açıklama yapan Birinci, "29 Mayıs'ın resmi tatil olması kanaatindeyim. Fetih lokal bir olay değildir, dünyanın düzenini değiştiren bir olaydır. Güzel bayramlarımız var ve bugünün de önemi büyüktür." ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYET SAVCILIĞINA TOSLADILAR"

Pandemi sürecinde gündeme oturan 'Fazilet Durağı' olayına da değinen Birinci, "Fazilet Durağı ile ilgili mesele kamuoyunun gündemine geldi. Basın mensubu arkadaşlarıma da teşekkür ederim, anlatmamızda yardımcı oldular. Bunlar; trol olan vatandaşlar otobüslere talimatlarla bindirildi dediler, hakaret ettiler. Bunların milletin tamamına bidon kafalı dediğini biliyoruz. Şimdi de otobüse binenlere dediler. Otobüse binenler arasında CHP'liler de vardı. Ne oldu? Cumhuriyet Savcılığına tosladılar." dedi.

"İMAMOĞLU, ONGUN VE SAYMAZ'I ŞİKAYET ETTİM"

Dava ile ilgili olarak takipsizlik kararı verilirken, İmamoğlu ve yandaşları bu karara itiraz etmedi. Birinci, karara itiraz edemediklerini vurguladı ve "Uyarıyorum! Arkadaşlar siz hukukun yanında olun bu işlere girmeyin. Vatandaşlara iftiralar atılırken, siz bunu İBB sayfasında yayınlayamazsınız. İBB, kimsenin kişisel kariyer planladığı yer değildir." ifadelerini kullandı. Birinci, gazeteci İsmail Saymaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'ndan şikayetçi olduğunu belirtti ve hakarete uğrayan vatandaşların da bunlardan şikayetçi olmasını istedi.

Başarılı siyasetçi, İBB bütçesinin bazı bakanlıklardan bile fazla olduğunu vurguladı ve İmamoğlu'nun seçim propagandasına gönderme yaparak, "Bütçeyi yüzde 50 artıracağım" vaadini hatırlattı. Birinci, "Grup başkan vekilimiz yüzde 10 artırsın bari dedi." diyerek İmamoğlu'nun sürekli borçlanma talep ettiğine değindi.   

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal