Mücahit Birinci İBB'nin Usulsüzlüklerini Anlattı!

Erdal Şimşek'in bu yayın konuğu Mücahit Birinci oldu. Birinci, İstanbul'un tüm yatırımları yapılarak devredildiğini belirtti fakat bunları işletmek için aş, bilgi birikim ve ekip lazım dedi.

06.06.2020-14:35 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-15:58)

Erdal Şimşek'in bu yayın konuk ettiği Mücahit Birinci, İstanbul gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin, İstanbul için tüm yatırımları yaptığını ve bu şekilde devrettiğini aktaran Birinci, bu yatırımları işletebilmek için aş, bilgi birikim ve ekip lazım dedi. 

"ATIK SULAR İÇME SULARIMIZA KADAR KARIŞIYOR"

Paşaköy'de bulunan ve AK Parti tarafından yapılan arıtma tesisinden bahseden Birinci, "İleri biyolojik arıtma sisteminde, atık sular içilecek su kıvamına geliyor. Orada sen arıtma yapmayınca, sular Riva derelerine, oradan da içme sularımıza kadar karışıyor. İBB'ye bunun için 700 bin lira ceza kesildi. Bunlar kalktı böyle bir şey yok dedi." ifadelerini kullandı.

Özellikle sorun olan maske konusu Erdal Şimşek ve Mücahit Birinci'nin önemli konuları arasında yer aldı. Muadillerinin maksimum bir (1) lira olan maskeler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2.98 liraya alındı. (KDV Dahil Değil) Konuyu derinlemesine anlatan Birinci, "Biz maskeyi göster dedik, göstermediler. Fatih Portakal göster dedi, ona da göstermediler. Bu bir suistimaldir. En iyi 1 lira olan maskeden bahsediyoruz. Her maske başı, KDV hariç 2.98 lira ödüyor. Üzerinde cerrahi maske yazıyor, başka özellikleri bildirilmemiş." dedi.

IŞIK AMBALAJ DETAYI

Maskelerin alındığı firmanın 'Işık Ambalaj' olduğunu söyleyen Birinci, "Işık Ambalajı karı koca yönetiyor. Hanımefendi partili. İBB Başkanı ile ailecek çok yakın fotoğrafları var. Maskeleri bu Işık Ambalajdan aldılar. Bunlar üretiyor mu bu maskeleri? Sağlık Bakanlığı’ndan izni var mı?" ifadelerini kullandı.

İBB'nin İSMEK'te 10 bin maske ürettiğine dair anlattığı masalı da değerlendiren Birinci, "Öyle bir şey maalesef ki yok. O işin masal kısmı. İSMEK'teki işçileri nasıl çıkarttıklarını tüm kamuoyu biliyor. Madem maske üretiyorsun, neden Işık Ambalaj'dan alıyorsun?" dedi. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal