MSÜ Başvuru 2021 Ne Zaman?

Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim almak isteyenlerin katılacağı MSÜ sınavı 4 Nisan tarihinde merkezi olarak yapılacak. MSÜ sınav başvurularının ne zaman başlayıp sona ereceği merak ediliyor. Peki MSÜ sınav başvuru 2021 ne zaman? Milli Savunma Üniversitesi sınav başvurusu ne zaman bitiyor?

26.01.2021-14:44 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-14:44) MSÜ Başvuru 2021 Ne Zaman?

Milli Savunma Üniversitesi sınavlarına girmek isteyen adayların sınav başvurusunda bulunması gerekiyor. MSÜ sınav başvurusu ne zaman başlıyor? Sınav başvuru tarihleri ne zaman sona eriyor? 

MSÜ BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Bünyesinde; harp okulları, meslek yüksekokulları ve enstitülerin yer aldığı Milli Savunma Üniversitesi her sene bünyesine sınavla öğrenci kabul etmektedir. Milli Savunma Üniversitesi başvurusu 27 Ocak 2021 tarihinde başlayacak ve 23 Şubat'ta sona erecek. 

MSÜ NE ZAMAN YAPILACAK?

MSÜ sınavı 4 Nisan 2021 tarihinde merkezi olarak gerçekleştirilecek.

MSÜ NEDİR?

Milli Savunma Üniversitesi olarak bilinen MSÜ, 31 Temmuz 2016 tarihinde Millî Savunma Bakanlığı'na bağlı olarak kurulmuş bir askerî yükseköğretim kurumudur.12 Şubat 2017'de Hava Harp Okulunda gerçekleştirilen törenle üniversite, eğitim ve öğretim hayatına başlamıştır.

Üniversite bünyesinde; Ankara'da Kara Harp Okulu, Tuzla'da Deniz Harp Okulu, Yeşilköy'de Hava Harp Okulu, Balıkesir'de Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, Yalova'da Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, İzmir'de Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, Ankara'da Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu, Kara, Hava ve Deniz Harp Enstitüleri, Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Müşterek Harp Enstitüsü, Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü, Alparslan Savunma Birimleri Enstitüsü, Barbaros Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü, Hezarfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü ve Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü yer almaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal