MSB'den Barış Pınarı Harekatı Açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya üzerinden Barış Pınarı hakkında açıklamada bulundu.

01.12.2019-16:31 - (Son Güncelleme: 01.12.2019-17:45)

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "Barış Pınarı Harekatı; BM mevzuatı ve uluslararası hukuka uygun şekilde tarihi-kültürel değerlerimiz çerçevesinde icra edilmiştir." açıklamasında bulundu.

Bakanlığın sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından 'Barış Pınarı Harekatı; Birleşmiş Milletler (BM) mevzuatı ve uluslararası hukuka uygun şekilde tarihi-kültürel değerlerimiz çerçevesinde icra edilmiştir' başlığıyla yazılı açıklama yayımlandı. Açıklamada harekatın, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, sadece teröristlerin hedef alınarak, gerçekleştirildiği belirtilip, şunlar kaydedildi:

"Harekat süresince hedef seçimi ve kullanımında önceki harekâtlarda olduğu gibi uluslararası hukuka uygun hareket edilmiş, terörist hedefler hassas sistemler ve yöntemlerle belirlenmiştir. Barış Pınarı Harekâtı, köklü tarihimizin ve kültürümüzün önemli bir parçası olan mesleki, manevi ve etik değerlerimiz çerçevesinde, hiçbir masum sivile, tarihi, kültürel ve dini yapılara ve çevreye zarar vermeyecek şekilde planlanmış ve icra edilmiştir. Türkiye bölgede güvenli bölge ve istikrarı tesis etme kapsamında keşif-gözetleme, mayın, el yapımı patlayıcı ve hayatın normale döndürülmesi faaliyetlerine devam etmektedir. PKK/YPG'li teröristlerce ise masum siviller hedef alınarak bombalı saldırılar düzenlenmekte, Suriyeli kardeşlerimiz vahşice katledilmektedir. Güvenli Bölge tesisi faaliyetleri ile yerinden edilmiş Suriyeli Kardeşlerimizin güvenli ve gönüllü şekilde evlerine ve topraklarına dönüşü için çaba sarf ederken, PKK/YPG'li teröristlerce yapılan sızma ve saldırı girişimlerine 'meşru müdafaa' kapsamında gerekli karşılık verilmektedir."

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal