MSB: PKK/YPG’ye Ait Silah Ve Mühimmatlar Ele Geçirildi

MSB yaptığı açıklama ile Barış Pınarı Bölgesi’nde terör örgütü PKK/YPG’ye ait silah ve mühimmatlara el konuldu.

09.01.2020-20:17 - (Son Güncelleme: 09.01.2020-20:11) MSB: PKK/YPG’ye Ait Silah Ve Mühimmatlar Ele Geçirildi

Son zamanlarda ülkemizin terörle mücadele yolunda büyük bir ivmeyle kazanım sağlmaya başladı. Bölge de ve komşu ülkelerde oluşan terör gruplarına darbeler her geçen gün artıyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA:

'Barış Pınarı Bölgesi’nde devam eden arama-tarama faaliyetlerinde; 1x havan silahı, 20x AK-47 piyade tüfeği, 3x RPG-7 roketatar, 12x roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 5 bin 532x Bixi makineli tüfek mühimmatı, 37x AK-47 piyade tüfeği şarjörü ele geçirildi.' denildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Barış Pınarı Bölgesi’nde devam eden arama-tarama faaliyetlerinde terör örgütü PKK/YPG’ye ait yeni tünel, silah ve mühimmatlar ele geçirilmeye devam ediliyor. Son olarak Tel Abyad’da 20 adet AK-47 piyade tüfeği, 3 adet RPG-7 roketatar, 12 adet roketatar mühimmatı, 10 adet roket sevk fişeği, 5 bin 532 adet Bixi makineli tüfek mühimmatı, 37 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü ele geçirildi.

Rasulayn’da yapılan arama-tarama faaliyetleri sırasında da terör örgütü PKK/YPG’ye ait beş yeni tünel ve bir adet havan silahı tespit edildi. Ele geçirilen tünel, silah ve mühimmatlar imha edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal