MSB: Navtex Bölgesine Yaklaşan 6 Yunan Uçağı Uzaklaştırıldı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 'Navtex' ilan edilen bölgeye yanaşan Yunanistan'a ait altı F-16 uçağının, önleme yapılarak alandan uzaklaştırıldığını belirtildi.

29.08.2020-08:44 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-10:18)

Bakanlığın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, geçen gün Türk Hava Kuvvetlerine ait radar sistemleri aracılığyla Girit Adası'ndan kalkan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimine (GKRY) doğru hareket eden altı adet F-16 uçağının belirlendiği aktarıldı.

MSB'den yapılan açıklamada, 'Navtex ilan edilen bölgeye yaklaşan söz konusu askeri trafiklere gözle teşhis sağlamak ve bölgeden uzaklaştırmak maksadıyla Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçakları tarafından Kıbrıs adasının güney batısında önleme yapılmış, uçakların Yunanistan'a ait olduğu teşhis edilmiş ve bölgeden uzaklaştırılmıştır. Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz'de de hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak konusunda sonsuz bir kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir.' denildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), internet sitesi üzerinden ve sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden uçaklara önleme yapıldığı esanda kaydedilen görüntüleri de paylaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal