MSB Açıkladı! Barış Pınarı Harekatı Bölgesinde 1720 EYP ve 903 Mayın İmha Edildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir son dakika açıklamasına göre, Barış Pınarı Harekatı’nın gerçekleştiği bölgede şimdiye kadar 1720 El Yapımı Patlayıcı ve 903 mayın etkisiz hale getirildi.

15.02.2020-13:16 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-15:09) MSB Açıkladı! Barış Pınarı Harekatı Bölgesinde 1720 EYP ve 903 Mayın İmha Edildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Barış Pınarı Harekatı’nın gerçekleştiği bölgede şimdiye kadar 1720 El Yapımı Patlayıcı ve 903 mayın etkisiz hale getirildi.

Geçtiğimiz hafta ise terör örgütü tarafından yerleştiren mayınların patlaması sonucu 8 yaşındaki Layis Hatim Salih'in Tel Abyad Ayn Arus bölgesinde yaralanarak Akçakale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı hatırlatıldı.

Konuya yönelik yapılan açıklama tam olarak şöyledir:

"Verilen eğitimde, terör örgütü tarafından arazi ve yaşam alanlarına döşenmiş mayın ve el yapımı patlayıcı ile karşılaşıldığında bunlara dokunulmaması, hareket ettirilmemesi, derhal bölgeden sorumlu birliğe haber verilerek başta çocuklar olmak üzere bölgede yaşayan kişilerin zarar görmesini engellemek amaçlanmıştır.

Bölgede bugüne kadar çoğunluğu okul, hastane, köprü, park alanı gibi halkın genel kullanım alanlarına PKK/YPG tarafından yerleştirilen 1720 EYP ve 903 mayın tespit edilerek etkisiz hale getirildi. Kahraman Mehmetçik bölgenin mayın ve el yapımı patlayıcılardan temizleme faaliyetlerine aralıksız olarak devam ediyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal