MSB Açıkladı: 1445 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre terörle mücadele çerçevesinde 1 Ocak'tan bu yana 1445 terörist etkisiz hale getirildi.

22.05.2020-13:52 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-15:39) MSB Açıkladı: 1445 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre terörle mücadele çerçevesinde 1 Ocak'tan bu yana 1445 terörist etkisiz hale getirildi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI
Bakanlık açıklamasında erörle mücadele harekatının yurt içinde ve dışında aralıksız ve taarruz anlayışıyla sürdüğü belirtilirken, 1 Ocak’tan bu yana bütün operasyon bölgelerinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1445 olduğu kaydedildi.

Ayrıca son bir ay içerisinde PKK/KCK terör örgütünün barınma alanlarına yönelik olarak yurt içinde toplam 24 orta çaplı, 2 büyük çaplı operasyon icra edildiği belirtilerek, operasyonlarda son bir ay içerisinde 104 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:

KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE
"PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ile mücadeleye yönelik olarak hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde son bir ay içerisinde 110 bin paket sigara, 72 kilogram uyuşturucu, 98 bin adet uyuşturucu hap ile 10 adet piyade tüfeği ele geçirilmiştir. Ayrıca son bir ay içerisinde yasa dışı hudut geçiş teşebbüsünde bulunan toplam 533 şahıs yakalanmış, 10 bin 298 şahıs hududu geçmeden engellenmiş/geri itilmiştir.

Bu şahıslar arasında 2 DEAŞ terör örgütü mensubu yakalanmış, 8 PKK/PYD-YPG terör örgütü mensubu ise teslim olmuştur. Libya ile ilgili olarak daha önce de ifade edildiği üzere amacımız Libyalıların öncülüğünde ve sahipliğinde istisnasız tüm Libya vatandaşlarını kapsayan, toprak bütünlüğünü ve ulusal birliğini sağlamış, bağımsız, egemen ve müreffeh bir Libya’nın oluşmasına katkı sağlamaktır.

Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından BM’in tanıdığı Libya halkının meşru temsilcisi UMH’ne, U/A hukuka uygun olarak imzalanmış ikili anlaşmalar çerçevesinde askeri eğitim ve danışmanlık desteği verilmeye devam edilmektedir."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal