MSB: 998 PKK/YPG'li Terörist Etkisiz Hale Getirildi

MSB’nin açıklamasında 22 Ekim 2019 tarihinde varılan Soçi mutabakatından beri, Barış Pınarı bölgesine girmeye çalışan 998 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

23.06.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-17:32) MSB: 998 PKK/YPG'li Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinden alınan ‘Suriye Kuzeyindeki Faaliyetlerle İlgili Basın Bilgilendirmesi Yapıldı’ başlıklı duyuruda Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde süren faaliyetlere ilişkin basın bilgilendirmesi yapıldığı ifade edildi. Coronavirüs salgını önlemleri çerçevesinde video olarak hazırlanan bilgilendirmede terör örgütü PKK/YPG’nin, Tel Rıfat’tan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekat alanlarına bir ay içinde 62 taciz gerçekleştirdiği, 10 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada bunun yanında Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde 17 PKK/YPG'li teröristin hain planlarını gerçekleştiremeden yakalandığı bilgisi verildi.

Ayrıca video şeklinde hazırlanan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

Ayrıca, PKK/YPG terör örgütü tarafından EYP’ye dönüştürülmüş 134 adet havan mühimmatı ile 106 adet anti-personel mayın, 2 adet anti-tank mayını, 28 adet havadan atılan mayın ve plastik kap içerisinde çelik bilyeler kullanılarak yapılmış 61 adet EYP ele geçirilerek imha edilmiştir.

TOPLAM 3182 MAYIN/EYP

Bomba imha timlerimiz bugüne kadar toplam 3182 mayın/EYP’yi etkisiz hale getirilmiştir.

1433 TÜNEL

Barış Pınarı bölgesinde kahraman komandolarımız tarafından 10 Haziran’da tespit edilen tünelle birlikte toplam 161 km uzunluğundaki 1433 tünel kullanılamaz hale getirilmiştir.

PKK/YPG terör örgütü tarafından, Tel Rıfat bölgesinden, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekât alanlarına son bir ay içerisinde 62 taciz/saldırı gerçekleştirilmiş, bu saldırılara meşru müdafaa kapsamında misli ile karşılık verilmiş, 10 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Ayrıca, Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde 17 PKK/YPG'li teröristi, hain planlarını gerçekleştiremeden yakalanmıştır.

Etkin, caydırıcı ve saygın vasıfları ile harekâta hazır olan Türk Silahlı Kuvvetleri; ülkemizin savunma ve güvenliği için; inanç, sabır ve fedakârlıkla, kendisine tevdi edilen her türlü görevi başarma azim ve kararlılığındadır.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal