Mozambik'te Askerler Kadını Sopayla Dövdü, Sonra Öldürdü

Doğu Afrika'daki Mozambik'in kuzey bölgesindeki Cabo Delgado bölgesinde askeri üniformalı topluluğun, çıplak bir kadını sopayla dövüp kurşuna dizerek silahla öldürmesi oldukça tepki topladı.

16.09.2020-10:54 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-10:56) Mozambik'te Askerler Kadını Sopayla Dövdü, Sonra Öldürdü

Mozambik'in Cabo Delgado bölgesinde askeri giysili bir topluluğun bir kadını canice öldürmesi ülkenin gündemine oturdu. O dakikaların görüntüleri farklı insan hakları toplulukları tarafından paylaşıldı.

Tepki toplayan görüntülerde yolda çıplak halde dolaşan silahsız bir kadının askeri üniformalılar aracılığıyla ilk önce sopayla dövüldüğü ardından da silahla ateş edilerek yaşamına son verildiği kameraya yansıdı.

Kadının terör örgütü üyesi olduğu öne sürülürken, askeri giysili topluluğun da terör örgütü DEAŞ ile mücadele eden birliklerden olduğu iddia edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mozambik Savunma Bakanlığı aracılığıyla yapılan açıklamada, o ana dair görüntüler 'korkunç' olarak nitelendirildi. Konu olan şahısların ordu üyesi olup olmadığıyla ilgili bilgi aktarıldı.

Açıklamada kadının canice katledilmesi kınanırken, hadiseyle alakalı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Ülkedeki pek çok insan hakları topluluklarından da cinayetle ilgili kınama mesajları gönderildi.

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Zenaida Machado daki açıklamasında, bu gibi fiillerin askerler tarafından uygulanmasının halkta güvensizlik kurduğu ve isyancı toplulukların ifadelerini kuvvetlendirdiğini belirterek soruşturma açılması için çağrı yaptı.

BÖLGEDE TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE 3 YILDIR MÜCADELE EDİLİYOR

Mozambik, üç senedir kuzey bölgesinde terör örgütü DEAŞ ilintili olduğu ifade edilen silahlı topluluklar ile mücadele ediyor.

Silahlı topluluklar, son üç senede bölgedeki köy ve kasabalara pek çok saldırır gerçekleştirerek bin 500'den fazla insanı öldürdü ve minimum 250 bin şahsı da göç etmeye zorladı.

Konu olan topluluklar, ülkenin kuzey bölgesindeki Mocimboa da Praia Limanı'nın denetimi de Ağustos ayında ele geçirirken, topluluğun Eş-Şebab olarak adlandırıldığı belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal