Moskova'daki Suriye Toplantısı Ardından Çavuşoğlu'ndan İlk Açıklama

Rusya'da yapılan kritik Suriye toplantısı sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi. Çavuşoğlu, "Bütün terör örgütlerinin Suriye topraklarından temizlenmesi hususunda ortak irademiz var" dedi.

29.12.2018-15:26 - (Son Güncelleme: 29.12.2018-15:18) Moskova'daki Suriye Toplantısı Ardından Çavuşoğlu'ndan İlk Açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Akar'ın Rus mevkidaşlarıyla Suriye'deki olaylar ele alacakları Moskova'daki görüşme bitti. Görüşme 1,5 saat devam etti. Toplantının sonrasında açıklama yapan Çavuşoğlu, "Bütün terör örgütlerinin Suriye topraklarından temizlenmesi hususunda ortak irademiz var" dedi.

ÇAVUŞOĞLU VE AKAR MOSKOVA'YA GİTTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Dış İlişkiler Başdanışmanı İbrahim Kalın bugün resmi temaslarda bulunmak için Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'ya hareket etti.

"SON GELİŞMELERİ GÖRÜŞMEK ÜZERE MOSKOVA'DAYIZ"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sosyal medya sayfasından havalimanındaki karşılamaya dönük bir fotoğraf ile "Son olaylar üzerine Suriye'deki durumu görüşmek için #Moskova'dayız. In #Moscow to discuss the situation in #Syria upon recent developments" yazısını paylaştı.

"RUS ORTAKLARIMIZLA SURİYE'DE NELER YAPABİLECEĞİMİZİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Suriye'deki son olayları değerlendirmek için Rusya'ya geldiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Bundan böyle de Rus partnerlerimizle Suriye'de neler yapabileceğimizi konuşacağız. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile ilişkilerimize bölgesel husularda çok önem verdiği için bizi yolladı." diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise "İdlib'in haricinde İstanbul'da vardığımız mutabakatın uygulanmasını değerlendireceğiz. Ayrıca ABD'nin Suriye'den çekilmesini ve Fırat'ın doğusundaki son olayları da ele alacağız." sözlerini kullandı.

"TERÖRİSTLERİN TEMİZLENMESİ İÇİN ORTAK İRADEMİZ VAR"

Görüşmenin sonrasında bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bütün terör örgütlerinin Suriye topraklarından temizlenmesi hususunda ortak irademiz var" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal