Moody's'den Seçim Sonrası Skandal Türkiye Açıklaması

Bulduğu her fırsatta Türkiye ekonomisine operasyon düzenleyen Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s tarafından yapılan açıklamada: 'Türkiye'nin döviz rezervlerindeki erime kredi notu açısından negatif, dış kırılganlığı artırıyor.' ifadeleri yer aldı.

01.04.2019-12:37 - (Son Güncelleme: 01.04.2019-16:49) Moody's'den Seçim Sonrası Skandal Türkiye Açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s, bu seferde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) döviz rezervlerindeki azalmanın Türkiye’nin ülkenin kredi notu bakımından  negatif sonuçlar doğuracağını öne sürdü.

SKANDAL RAPOR

1 Nisan 2019 tarihli yayımlanan ve not derecelendirme niteliği bulunmayan 'Türkiye’de tekrar finansal dalgalanma ve TL’nin değer kaybı 31 Mart seçimleri sonrasında büyük ihtimalle politika belirsizliğini artıracak' başlığı altında hazırlanan rapora ilave olarak geçtiğimiz hafta finans piyasalarında yaşanan dalgalanma gündeme taşınarak para ve maliye politikasının ekonomideki daralmaya gösterdiği tepkinin meydana getirdiği belirsizlik sebebi ile ülkeden sermaye kaçışı olasılığınında yükseldiğinin belirtti.

Hazırlanan raporda, 'Brüt ve net rezervler zaten son derece düşük sevilerdeydi… gerilemesi Türkiye’nin dış kırılganlığını artırıyor' ifadeleri kullanıldı.

Moody’s rezervlerdeki azalmanın yerel seçim öncesinde Merkez Bankasının lirayı desteklemek için döviz piyasasına müdahale ettiğine işaret ettiğini öne sürdü.

Raporda bununla birlikte geçtiğimiz hafta finans piyasalarında yaşanan dalgalanmayı gündeme taşıyarak, 'Hafta sonunda yapılan mahalli seçimler büyük ihtimalle makro ekonomi politikalarının bundan sonraki patikası ve dolayısıyla piyasalardaki şokun devam edip etmeyeceğini belirleyecektir' ifadelerine yer verildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal