Moldova Türkiye Yatırımlarını Takdir Etti

Moldova Cumhurbaşkanı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ülkelerine aktif bir şekilde yatırım yaptığını söyledi.

01.11.2018-15:58 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-15:55) Moldova Türkiye Yatırımlarını Takdir Etti

Moldova Cumhurbaşkanı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ülkelerine aktif bir şekilde yatırım yaptığını söyledi.
Igor Dodon, Ankara 'nın ülkedeki insani yardım projelerine 80 milyon dolar yatırım yaptığını söyledi. Dodon, "Yaklaşık 10 gün önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi bir ziyaret için Moldova'ya geldi. Bu, yaklaşık 24 yıl içinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaretti, çalışma ziyaretleri yapılıyordu fakat bu seferki farklı ve Türk-Moldova ilişkilerinin gelişimini karakterize ediyor "dedi.
Toplantıda, güvenlik konuları, altyapı ve Moldova'nın nötr statüsünde çok sayıda ikili proje ele alındığını söyledi. "Stratejik ortaklık konusunda bir anlaşma imzaladık. Türkiye, sadece son 20 yıl içinde Moldova’nın insani yardım projelerine 80 milyon $' dan fazla yatırım yaptı. Özellikle Gagauzia'da, Türkiye büyük altyapı projeleri yürütüyor, okulları ve yolları yeniden inşa ediyor, "dedi.
Dodon sözlerine,Türkiye yakında Moldova bankacılık sistemine girecek diye ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal