MİT'ten Kritik Operasyon! Ülkeye Giriş Yaparken Yakalandı

FETÖ'nün Azerbaycan yapılanmasında üst düzey yönetici olduğu tespit edilen ve hakkında yakalama kararı verilen İbrahim E., MİT ve Azerbaycan güvenlik güçlerinin de desteklediği operasyonla yakalandı.

30.01.2019-14:46 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-14:38) MİT'ten Kritik Operasyon! Ülkeye Giriş Yaparken Yakalandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY’nin yurt dışı yapılanmasına ilişkin ilerletilen soruşturmada bünyesinde, bölücü terör örgütünün Azerbaycan yapılanmasında üst düzey yönetici vasfında olduğu tespit edilen, kapatılan Zaman Gazetesi’nin Azerbaycan’daki matbaasının sahibi İbrahim E. ile ilgili, daha önce yakalama kararı verildi.

MİT tarafından takip edilen İbrahim E. hakkında Azerbaycan güvenlik güçlerine de bilgi aktarıldı. MİT’in de verdiği destekle, Azerbaycan güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen İbrahim E., geçtiğimiz hafta Türkiye’ye getirilerek emniyete teslim edildi. İbrahim E.’nin Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde sorgu işlemlerinin devm ettiği belirtildi.

NİJERYA’DAN ÜLKEYE GİRERKEN ELE GEÇİRİLDİ

Diğer yandan, örgütün Nijerya yapılanmasında bulunan ve FETÖ/PDY’ye ait şirkette genel müdürlük yaptığı ortaya çıkan Zübeyir Gülabi, geride bıraktığımız hafta İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan ülkeye girmek isterken ele geçirildi. İstanbul’dan Ankara’ya sevk edilen Gülabi, savcılık sorgusundan sonra gönderildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal