MİT TIR'ları Davasında İfade Veren Eren Erdem İsim Verdi!

CHP'nin eski milletvekili Eren Erdem MİT TIR'ları davasında tanık olarak ifade verdi. Erdem, gizli belgeleri CHP Genel Merkezi'nde Bülent Tezcan'dan aldığını açıkladı.

31.08.2018-11:06 - (Son Güncelleme: 31.08.2018-11:11)

"MİT TIR'ları belgelerini bana Bülent Tezcan gönderdi" diyen eski CHP'li milletvekili Eren Erdem tanık sıfatıyla ifade verdi. Erdem, MİT TIR'ları belgelerini almak için CHP'nin Genel Merkezi'nde Bülent Tezcan'la görüştüğünü söyleyerek, Tezcan'ın belgeleri kargo ile kendisine yolladığını kaydetti. Evrakların 'Gizli' ibareli belgeler olduğunu belirten Erdem, belgeleri hiç kimseye vermediğini ve paylaşmadığını söyleyerek imha ettiğini ifade etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu, Erdem'in 22 Mayıs 2018 tarihinde bir televizyon programında MİT TIR'larıyla alakalı açıklamaları ardından jet hızıyla soruşturma açmış, Erdem'i 'tanık' sıfatıyla ifadeye davet etmişti.

İşte Erdem'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Murat Çağlak ve Fahri Tosun tarafından alınan ifadesinden öne çıkanlar:

"Bildiğimi doğru söyleyeceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum. 2014 senesinde serbest gazeteci olarak görev yaptığım yıllarda, CHP Milletvekili Bülent Tezcan, kamuoyunda 'MİT TIR'ları olarak adı geçen olayla alakalı televizyonda basın açıklaması gerçekleştiriyordu. TIR'larla alakalı belgelerin elinde olduğunu sallayarak söylemişti. Ben bu haberi izledikten sonra gazeteci olmam nedeni ile hemen Ankara'ya hareket ettim. Bülent Tezcan ile CHP Genel Merkezi'ndeki odasında konuştum. Israrla bu belgeleri talep ettim. Tezcan, bu belgeleri daha sonra kargo ile yolladı.

GİZLİ YAZIYORDU

Belgeleri gördüğümde hepsi kağıda basılmış evraklardı. Üstlerinde gizli yazısı vardı. İçinde jandarmanın TIR'ların içinde ne olduğunu ifade eden tutanakları, kamyon şoförlerinin ifadeleri, fezleke biçiminde soruşturma ile alakalı evraklar vardı. Kendime ait Twitter sayfamdan 'tutanakları okudum, eğer iddialar doğru ise durum çok kötü' biçimnde twitler paylaştım. Ben herhangi bir yerde bu evrakları yayınlamadım. Hiç kimseye göndermedim. Sadece adını vermek istemediğim bir gazeteci arkadaşım evraklara göz attı. Ancak bir örnek almasına yada fotoğraf çekmesine izin vermedim. Ardından evrakları imha ettim. Yalnızca birkaç sayfası bende kaldı.

"BİR HAKİM BANA ULAŞTI"

Geçtiğimiz Mayıs ayında adını söylemek istemediğim bir sosyal demokrat olan halen vazifedeki bir hakim bana ulaştı. 'Seni MİT TIR'ları evraklarını Fetullahçılardan aldı diyerek tutuklayacaklar, bununla alakalı bir açıklama yapsan iyi olur' diyerek dostça bir uyarıda bulundu. Bunun ardından Artı TV'de görev yapan Ezo adlı spiker beni telefonla aradı ben de söz hususu konuşmayı yaptım. Bu açıklamalar doğrudur. Bülent Tezcan'dan aldığım 'MİT TIR'ları' belgeleri diye bilinen evrakın başka kimlere verildiğini bilmiyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal