MİT TIR'ları Davası Sanığı İtirafçı Oldu, Her şeyi Anlattı

MİT TIR'larını durduran ekipte yer alan Jandarma Kıdemli Başçavuş Ertan Yüksektepe, itirafçı olarak her şeyi anlattı. Yüksektepe, "Bizi bir robot gibi yetiştirdiler. Kendime ve aileme zarar verdim" dedi.

28.08.2018-14:35 - (Son Güncelleme: 28.08.2018-14:39)

MİT TIR'ları davası ile alakalı açılan son davada sanıklardan Jandarma Kıdemli Başçavuş Ertan Yüksektepe, itirafçı oldu. Etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen ve örgütün bütünüyle çözülmesi için adları verdiğini ifade eden Yüksektepe, "Bu örgütün mensubu olduğumu kabul ediyorum, pişmanım. Bizi bir robot gibi yetiştirdiler. Kendime ve aileme zarar verdim" dedi.

ÖRGÜTÜN ÇÖZÜLMESİ İÇİN TÜM İSİMLERİ VERDİ

Bildiği FETÖ'cülerin adlarını savcılığa ve mahkemeye söyleyen Yüksektepe, örgütün bütünüyle çözülmesi için bu adları verdiğini ifade etti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 11'i firari 55 sanıklı davada Yüksektepe, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söyledi. Sabah gazetesinden Fatih Ulaş'ın aktardığına göre, Yüksektepe mahkemede "ByLock kullanıcısı olduğum ve bununla alakalı bildiğim asker ve sivil kişilerin hepsinin adını savcılığa da verdim. Daha sonra savcılık emriyle jandarmaya giderek verdiğim adları fotoğraflar üstünden teşhis ettim" dedi.

"ÖNCE ANKESÖRLÜ TELEFONDAN HABERLEŞTİK"

Sivil FETÖ imamlarıyla önce ankesörlü telefonlardan haberleştiklerini ifade eden Yüksektepe "Örgüt hep bizim birşeylerden bilgi edinmemizi kısıtladı. 'Kuran okuyun, Gülen'in kitabını okuyun' diyerek, bizi robot gibi yetiştirip idare ettiler. MİT TIR'larını durduranların tutuklandığı günlerde, çözülmekten korktukları için bize destek verir gibi yaptılar" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal