Ukrayna'da Yakalanan PKK/KCK Üyesi İsa Özer Tutuklandı

Ukrayna'da olan PKK/KCK üyesi İsa Özer, MİT'in yurt dışı operasyonuyla Türkiye'ye getirildi.

11.09.2020-10:43 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-18:02) Ukrayna'da Yakalanan PKK/KCK Üyesi İsa Özer Tutuklandı

MİT'in Ukrayna'da gerçekleştirdiği operasyonla yakalanan PKK'lı İsa Özer, çıkarıldığı adli makamlar tarafından 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

MİT'in Ukrayna'da olduğunu tespit edildiği ve gerçekleştirdiği yurt dışı operasyonuyla yakalandığı İsa Özer'in İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri sona erdikten sonra Bakırköy Adalet Sarayı'na götürüldü.

Orada duruşmaya çıkarılan Özer 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

NELER OLDU?

Ukrayna'da olan PKK/KCK üyesi İsa Özer, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yurt dışı operasyonuyla yurda getirildi.

Öğrenilen bilgiye göre, kendisiyle ilgili yakalama kararı verilince Türkiye'den firar eden İsa Özer'in bir süredir Odesa'da olduğu saptandı. Terör çalışmalarına Ukrayna'da devam ettiği tespit edilen Özer, MİT'in özel idareleriyle Türkiye'ye getirilerek adalete verildi.

Doğubayazıt Sulh Ceza Hakimliğinin 'silahlı terör örgütüne üye olma' kabahati ile ilgili kırmızı bülten çıkarma faaliyetleri gerçekleştirdiği Özer'in 'suçu ve suçluyu övmek', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'resmi belgede sahtecilik' kabahatlerinden de kendisiyle ilgili açılmış pek çok davası bulunuyor.

PKK/KCK'ya 1996 yılında katılan İsa Özer'in Romanya'da PKK yanlısı bir dernek mensubu olduğu, Türk vatandaşlarından zorla para aldığı ve haraç topladığı sebebiyle bir müddet tutuklandığı ve ardından sınır dışı edildiği belirtildi.

Özer'in 2012 yılında PKK/KCK Ağrı yapılanmasına yönelik operasyon sonucunda tutuklandığı, tahliye olduktan sonra 2014 yılında lafta 'PKK/KCK Doğubayazıt Kent Meclisinde yürütme kurulu üyesi' olarak vazife üstlendiği anlaşıldı. Özer, ile ilgili arama kararı çıkarılmasıyla illegal yollarla Türkiye'den firar etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal