Mısır'da Sisi Karşıtı Eylemler Yankı Buluyor

Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıtları ve destekçileri cuma namazı sonrası eş zamanlı gösteriler gerçekleştirdi.

27.09.2019-17:01 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-16:49)

Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıtları ve destekçileri cuma namazı sonrası eş zamanlı gösteriler gerçekleştirdi.

Mısır'ın Kus ve Kina kentleri, Sisi karşıtı gösterilerin etkisinde kaldı. Birçok insanın bulunduğu gösterilerde "Sisi defol", "Halk rejimin devrilmesini istiyor" sesleri yankılandı. Ardından bir araya gelen Sisi destekçileri ise başkent Kahire'nin doğusunda toplandı.

Yüzlerce göstericinin "Yaşa Sisi", "Çok Yaşa Mısır" nidaları yankı bulurken, Mısır basınında geçen habere dair yayımlanan fotoğrafta kişi sayısının çok daha az olması ve başka illerden geldiklerine dair iddialar yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Mısırlı oyuncu Muhammed Ali'nin iki hafta önce sosyal medyadan paylaştığı videolar, kısa sürede yayılmış ve söyledikleri Mısır sokaklarında karşılık bulmuştu.

Mısır'ın başkenti Kahire, İskenderiye, Şarkiyye, Dumyat ve Suveyş'te Ehli ve Zemalik futbol takımları arasında geçen cuma oynanan süper kupa maçının ardından Sisi karşıtı eylemler yapılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal