Esenyurt’taki Dolu Minibüsler İçin Açıklama: Kasten Yapıyorlar

Son günlerin tartışma konusu olan minibüslerdeki yoğunluk ile ilgili olarak İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Kazım Bilge ile görüştük. Haber365'e özel açıklamalarda bulunan Bilge, bu durumdan kendilerinin de rahatsız olduğunu dile getirdi.

08.07.2020-17:02 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-18:34) Esenyurt’taki Dolu Minibüsler İçin Açıklama: Kasten Yapıyorlar

Ülkemizde ilk coronavirüs vakası 11 Mart tarihinde görülürken, 4 aylık süreçte salgının yayılmasını engellemek için önemli tedbirler alındı. Bu tedbirler yolcu taşımacılığı için de getirilirken, toplu taşımalarda kapasitenin yarısı kadar yolcu bulundurma kararı alındı. 

Karara İstanbul genelinde bulunan çoğu durak uyarken, bazı duraklar salgının başından bugüne kadar kuralları dinlemedi ve insanları üst üste dolmuşlara almaya devam etti. Bu görüntülerin sık yaşandığı yerlerden biri ise Esenyurt oldu.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA DA SORUNU GÜNDEME TAŞIDI

Esenyurt'taki bazı minibüs şoförleri kuralı hiçe saydı ve defalarca ceza yemelerine rağmen kapasiteden fazlası kadar yolcu almaya devam etti. Konu Türkiye'nin gündeminden düşmezken son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu ve gereğinden fazla yolcu taşıyan minibüslerin yetkililere bildirilmesini istedi.

Haber365'e özel açıklamalarda bulunan İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Kazım Bilge, durumun kendileri tarafından da rahatsızlıkla karşılandığını vurguladı. Valilik ve İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ile toplantılar yapıldığını belirten Bilge, kendilerinin de yolcu kapasitesinin indirilmesi gerektiğine destek verdiklerini belirterek, bu durumun; şoförler, yolcular ve halk sağlığı için risk oluşturduğunun bilincinde olduklarını söyledi.

BİLGE SARIYER'İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Sarıyer'deki duraklarını örnek gösteren Bilge, 'Minibüslerin yüzde 50'sinin yatmasına rağmen yolcular yollarda kalmıyor.' dedi.

'BAZI DURAKLAR BİLİNÇSİZ DAVRANIYOR'

Bazı minibüslerde kapasitenin 2 - 3 kat yolcu alınmasını kendilerini de rahatsız ettiğini dile getiren Kazım, Esenyurt'u örnek göstererek, bazı durukların bilinçsiz bir şekilde davrandığını vurguladı. Bu durumdan rahatsız olduklarını aktaran Bilge, denetimlerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal