Milli Uzay Programı 2020'de İlan Edilecek

Savunma Bakanı Varank: "Uzayda olmayan ülkelerin, gelecekte yeryüzünde sözü olmayacak anlayışıyla hazırladığımız Milli Uzay Programı'nı, 2020'de ilan edeceğiz.

26.11.2019-12:24 - (Son Güncelleme: 26.11.2019-16:58)

Bakan Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2020 yılı bütçesinin sunumunu yaptı. Burada gündeme dair önemli konulara da açıklık getirerek bilgilendirme yaptı. Türkiye Uzay Ajansının yapılanmasını sürdürdüklerini ve teknik projeleri planlamaya başladıklarını bildiren Varank, "(Uzayda olmayan ülkelerin, gelecekte yeryüzünde sözü olmayacak) anlayışıyla hazırladığımız Milli Uzay Programını, 2020 yılında ilan edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bakan Varank, Türkiye Uzay Ajansının yeni kurulmuş olmasına rağmen, pek çok ülkeden işbirliğine yönelik teklifler aldığına dikkati çekerek, "Ukrayna ve Macaristan ile uzay alanında iş birliği mutabakat zabıtlarını imzaladık. Türkiye Uzay Ajansı, uzay sistemlerimizi geliştirip, ülke güvenliğine de önemli katkılar sunacak.

Ayrıca, uzaya erişim için fırlatma sistemlerini geliştirecek, yerli imkanlarla üretilecek hava ve uzay araçları projelerine teknoloji transferi sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal