Milli Uçak HÜRKUŞ-C'nin İlk Görüntüleri Yayınlandı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya Twitter hesabından yerli ve milli eğitim uçağı HÜRKUŞ-C'nin ilk görüntüleri paylaştı.

29.12.2018-16:14 - (Son Güncelleme: 29.12.2018-16:11) Milli Uçak HÜRKUŞ-C'nin İlk Görüntüleri Yayınlandı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya Twitter hesabından yerli ve milli eğitim uçağı HÜRKUŞ-C'nin ilk görüntüleri paylaştı. Demir, Türkiye'nin silah sektöründe ilerlediği son gelişmeler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Diğer adıyla HÜRKUŞ olarak bilinen Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı Geliştirme Programı’nın teslimatlarının Türk Hava Kuvvetleri'ne yapılmaya başlandığını bildiren Demir, hafif taarruz ve silahlı keşif görevlerinin, düşük maliyet ve yüksek hassasiyetle gerçekleştirebilmesi amacıyla geliştirilen HÜRKUŞ-C serisine de öz savunma sistemlerinin yerleştirildiğinin altını çizdi. Hürkuş-C serisinin son versiyon uçağının 5 ton civarında bir ağırlığı olacak ve 1,5 ton yük taşıyabilecek.

Lazer işaretleme yeteneğine sahip mesafe ölçerli kızıl ötesi çok bantlı kamerayla gündüz ve gece gözetlemede kullanılabilecek Hürkuş-C, gerekli durumlarda yerli füze ve bombalarla görev yapabilecek. Hürkuş-C, 35 bin feet irtifa tavanı ile birlikte 6 saat kadar havada olabilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal