Milli Savunma Üniversitesi Aday Öğrenci Belirleme Sonuçları Açıklandı

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları açıklandı.

12.04.2018-21:48 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-22:39) Milli Savunma Üniversitesi Aday Öğrenci Belirleme Sonuçları Açıklandı

ÖSYM tarafından 18 Mart 2018'de gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2018-MSÜ) sonuçları duyuruldu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi sayfası üzerinden yayımladığı açıklamayla MSÜ sonuçlarının 12 Nisan'da açıklanacağını söylemişti.

MSÜ 2018 tercihleri ne zaman yapılacak?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na katılan adayların merak ettiği bir diğer husus ise, MSÜ tercihlerinin ne zaman yapılacağı oldu. Milli Savunma Üniversitesi'nin tercihleri, sınav sonuçlarının açıklanmasının sonrasında 24 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Bu tarih içerisinde tercihlerini yapmayan adaylar, ikinci seçim dönemine katılım sağlayamayacak. İkinci seçim dönemi ise 11 Haziran tarihinde başvuruların incelenmesi ve 23-24 Haziran tarihlerinde YKS sınavlarının yapılmasının sonrasında 26 Haziran tarihinde başlayacak.

İkinci seçim dönemi kapsamında Fiziki Yeterlilik Testi-HHO için Psikomotor Testi-Bando Asb.MYO için Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı-Mülakat gerçekleştirilecek.

MSÜ 2018 soru ve cevapları

MSÜ askeri öğrenci aday belirleme sınav kitapçıkları adayların bakması için ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden kullanıma açıldı. ÖSYM ayrıca soruların yüzde 10’luk kısmını de internet sitesi üzerinden açıkladı.

MSÜ sınav sonuçları nasıl hesaplanır?

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın alakalı alt testten almış olduğu ham puan hesaplanacaktır.

Tüm adayların alakalı testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması hesaplanacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar belirlenecek.

Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları tespit edilecek. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları lazım. Sadece bu şartları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar belirlenecektir.

Ağırlıklı puanlar kendi arasında en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara çevrilerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları hesaplanacaktır.

SONUÇ SORGULAMA EKRANI

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal