Milli Savunma Bakanlığı'ndan Suriye Rejiminin İdlib Kuşatmasına İlişkin Açıklama!

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye rejiminin İdlib'in en büyük ilçesini kuşatması sonrası, "Gözlem ve Kontrol Noktalarımızın güvenliğini tehlikeye atacak her türlü girişime meşru müdafaa çerçevesinde en sert şekilde tereddütsüz karşılık verilecektir" açıklamasında bulundu.

28.01.2020-17:28 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-17:15) Milli Savunma Bakanlığı'ndan Suriye Rejiminin İdlib Kuşatmasına İlişkin Açıklama!

REJİM GÜÇLERİ 15 BÖLGEYİ ELE GEÇİRDİ


Milli Savunma Bakanlığı, Suriye rejim güçlerinin İdlib'te 15 bölgeyi ele geçirip yaklaşık 40 bin Suriyeliyi daha göçe zorlamasının ardından açıklama yaptı. MSB yaptığı açıklamada, İdlib'te yaşananların bir insanlık trajedisi olduğunu belirtip Suriye rejimine sert çıktı.

"İNSANLIK TRAJEDİSİ"


Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "12 Ocak 2020 tarihli ateşkes ilanına rağmen Rejim, İdlib'de havadan ve karadan saldırılarla, masum sivilleri katletmeye, yüz binlerce insanın kış şartlarında evlerini zorla terk ve göç etmesine ve büyük bir insanlık trajedisine neden olmaya devam etmektedir. Astana ve Soçi Mutabakatları kapsamında görev yapan Gözlem ve Kontrol Noktalarımızın güvenliğini tehlikeye atacak her türlü girişime meşru müdafaa çerçevesinde en sert şekilde tereddütsüz karşılık verilecek ve mukabele edilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçleri, Rusya'nın hava desteğiyle İdlib'in en büyük ilçesi Maarratünnuman'ın merkezini kuşatmaya aldı. Rusya'nın hava desteğini alan rejim güçleri, Hamidiyye, Bsida, Kefer Basin, Babolin, Es Salihiyye, Dar es-Selam, Deyr Garbi, Tkad, Sıhyan, Maarhatat, Babila, Kahira, Masaran, Dana ve Kefer Ruma'yı ele geçirerek, Maarratünnuman ilçe merkezini kuşattı. Rejim güçleri kuşatmanın ardından ilçeye girdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal