Milli Savunma Bakanlığından S-400 Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, testleri başarıyla tamamlanan S-400'lerin akıbetine yönelik ''S-400’ler halihazırda NATO içerisinde olan S-300’ler gibi ayrı bir sistem olarak kullanılacak.'' açıklamasını yaptı.

22.10.2020-09:21 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-10:03) Milli Savunma Bakanlığından S-400 Açıklaması

Uzun zamandır bekletilen S-400'ler füze atışı yapmıştı.

AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, sosyal medya hesabı üzerinden testle ilgili paylaşımlar yapıp, Sinop'un 'tarihi bir güne tanıklık ettiğini' dile getirerek, şu ifadeleri kullanmıştı:

''Tüm itirazlara, ambargo tehditlerine rağmen S-400'lerin testi Sinop'umuzda yapıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi 'Figüranlık yapmak yerine oyun kuran tuzak bozan bir Türkiye var. ''

Testleri başarıyla tamamlayan S-400'lerin akıbetine ve nerede konuşlandırılacağına yönelik açıklama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi.

Bakan Akar konuya yönelik şu ifadeleri kullandı: ''S-400’ler halihazırda NATO içerisinde olan S-300’ler gibi ayrı bir sistem olarak kullanılacak. Temin edilen her savunma teçhizatı test ve sistem kontrolünü içerir.''

''Bugüne kadar sadece Rusya Türkiye'nin ihtiyaçlarına uygun şekilde cevap verdi'' diye konuşan Bakan Akar, Patriot'lar için ABD'yi işaret ederek, ''Fransa-İtalya ortaklığında yapılan bir savunma sistemi için görüşmeler yapıyoruz, ABD'den de Patriot'ları uygun koşullar altında alabiliriz'' ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, S-400’lerin bir ihtiyaç olduğunu, S-400 almanın Ankara’nın NATO’dan uzaklaştığı anlamına gelmediğini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal