Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Doğu Akdeniz Mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda Doğu Akdeniz'le ilgili gelişmelere de değindi.

26.09.2020-11:39 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-11:29) Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Doğu Akdeniz Mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Preveze Deniz Zaferi'nin 482'nci yıl dönümünü ve kahraman denizcilerin Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirten Bakan Akar, bu zaferin Akdeniz tarihinde bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Bakan Akar, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Preveze Deniz Zaferi ile Türk donanması, karşısına çıkılamayan bir deniz gücü olmuş ve Akdeniz bir Türk gölü haline gelmiştir. Bu deniz savaşı, Türk donanmasına mükemmel komuta eden ve denizcilik usullerine en üst seviyede vakıf kaptanlarımızın ve kahraman leventlerimizin muharebe yetenekleri ile kazanılmıştır."

DOĞU AKDENİZ MESAJI VERDİ

Mesajında Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere de değinen Akar, "Son dönemde Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler göstermektedir ki; modern bir deniz gücüne sahip olmak ülkemiz için hayati önemi haizdir. Bu çerçevede Deniz Kuvvetlerimizin modern deniz gücü niteliklerini muhafaza edebilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Başta MİLGEM olmak üzere yerli ve millî savunma sanayiimizin el emeği, göz nuru yeni deniz sistemleri projelerinin hayata geçirilmesiyle Deniz Kuvvetlerimiz çok daha güçlü bir konuma ulaşacak; Ege, Doğu Akdeniz ve Karadeniz başta olmak üzere tüm denizlerde hak, alaka ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal