Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Yunan Meslektaşlarımdan Gerekli Tedbirleri Almasını Bekliyorum

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Yunanistan'a karşı sert uyarılarda bulundu. Bakan Akar, 'Yunan meslektaşımdan samimi, yapıcı, iyi ilişkilerimiz çerçevesinde bu ve diğer konularda gerekli tedbirleri almasını bekliyorum' dedi.

20.04.2019-09:48 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-09:39) Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Yunan Meslektaşlarımdan Gerekli Tedbirleri Almasını Bekliyorum

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılmasıyla uluslararası hukuk ve antlaşmaların açıkça ihlal edildiğini ifade ederek, 'Antlaşmalara aykırı olan, dostluk ve iyi komşuluk anlayışıyla bağdaşmayan ihlallere son verilmelidir. Değerli dostum Yunan meslektaşımdan samimi, yapıcı, iyi ilişkilerimiz çerçevesinde bu ve diğer konularda gerekli tedbirleri almasını bekliyorum.' şeklinde konuştu.

Bakan Akar, Milli Savunma Bakanlığında gerçekleştirilen ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesinin de katıldığı toplantı sonrasında Ege ve Akdeniz'de meydana gelen son yaşananlara yönelik gazetecilerin sorularını cevapladı.

Türkiye'nin uluslararası antlaşmalara daima saygılı kaldığını dile getiren Bakan Akar, 'İyi komşuluk ilişkilerinden yanayız. Tüm komşularımızdan da aynı şekilde davranmalarını bekliyoruz.' açıklamalarında bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal