Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yeni Sistemde Bedelli Ücretinin Sabit Olmayacağını Söyledi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yeni askerlik sisteminde bedelli ücretinin 30 bin lira olacağını söyledi. Sorulan bir soru üzerine Akar bu ücretin sabit olmadığını, astsubay maaşlarına yapılan zam oranında artacağını söyledi.

22.05.2019-11:10 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-11:04)

Yeni askerlik sisteminin ayrıntılarını duyuran Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni sistemde bedelli ücretinin 30 bin lira olacağını ifade etti. Bakan Akar, "Biz '15 bin lira' dersek ne olabilir, '30 bin lira' dersek ne olabilir, '50 bin lira' dersek ne olabilir diye bir bir çalıştık. Hem Silahlı Kuvvetlerin hem gençlerin ihtiyacını gidermek açısından en optimal çözümün 30 bin lira civarında olması gerektiği meydana çıktı" dedi.

ÜCRET SABİT KALMAYACAK

Bedelli askerlik ücretinin 30 bin lira olarak sabit olup olmayacağı sorulan Akar, "Aynı kalmayacak." yanıtını verdi. Akar, astsubay maaşlarına zam yapıldığı oranda bedelli askerlik ücretinin de artacağını duyurdu.

YILLIK 145 BİN KONTENJANLA SINIRLI

Bedelli askerlik için kontenjanın bir senede 145 bin kişiyle kısıtlı olacağını söyleyen Akar; "Yapılan hesaplamalar neticesinde bir senede 145 bin kişinin bedelli askerlik yapabilmesi mümkün. 145 binden fazla bedelli başvurusu olursa durum ne olacak? Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğünde öğretmenlerimizde, doktorlarımızda olduğu gibi kura çekilecek. Kuranın şekli yapılan tecrübelerden istifade edilerek tespit edilecek." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal