Milli Savunma Bakanı Akar'dan Yunanistan'a Sert Tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Gayri askeri statüdeki 16 adayı anlaşmalara aykırı olarak silahlandıran Yunanistan, uluslararası hukuka uygun davranmalı." dedi.

23.01.2020-10:03 - (Son Güncelleme: 23.01.2020-13:45)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Gayri askeri statüdeki 16 adayı anlaşmalara aykırı olarak silahlandıran Yunanistan, uluslararası hukuka uygun davranmalı." açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Roketsan’a yaptığı ziyaret sırasında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Akar burada Ege’de sorunların iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözüme bağlanması için gerekenlerin Türkiye tarafından yapıldığını bildirerek; "Gayri askeri statüdeki adaların 16'sı anlaşmalara aykırı olarak silahlandırıldı. Muhataplarımızla yaptığımız temaslarda devamlı söylediğimiz gibi hiçbir şekilde hakkımızı çiğnetmeyiz." diye konuştu.

Hulusi Akar, burada Yunanistan'a yönelik tepkisini Libya'daki gelişmeler doğrultusunda da şu şekilde ifade etti; "Yunanistan, ‘Her şey benim istediğim gibi olsun’ istiyor. Kurallar, usuller, uluslararası hukuk var. Her şey sizin istediğiniz gibi olmaz."

Milli Savunma Bakanı Akar, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta Türkiye’nin dahil olmadığı bir projenin hayatta kalma şansının olmadığını da cümlelerine ekledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal