Milli Savunma Bakanı Akar'dan Önemli Libya Mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''Libya ile askeri işbirliği mutabakatıyla önemli adımlar atılmıştı. Yeni yılda Doğu Akdeniz'de ülkemiz ve Doğu Akdeniz'li kardeşlerimizin hakkını koruyacağız.''dedi.

31.12.2019-09:45 - (Son Güncelleme: 31.12.2019-14:05)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yyımladığu yeni yıl mesjında Libya tezkeresine yönelik önemli bir açıklama yaptı.

Bakan Hulusi Akar, konuya yönelik aktardığı açıklamada, ''Libya ile askeri işbirliği mutabakatıyla önemli adımlar atılmıştı. Yeni yılda Doğu Akdeniz'de ülkemiz ve Doğu Akdeniz'li kardeşlerimizin hakkını koruyacağız.'' ifadelerini kullandı.

Bakan Akar'ın konuya ilişkin açıklamaları tam olarak şöyledir: ''Libya ile yapılan “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması” ile “Güvenlik ve Askerî İş Birliği” mutabakat muhtıraları ile Akdeniz’deki hak, alaka ve menfaatlerimizin korunması yönünde stratejik öneme sahip adımlar atılmıştır.
Bu anlaşmalarla her iki ülkenin hak ve menfaatleri doğrultusunda tamamen uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına uygun bir şekilde Akdeniz’de deniz yetki alanları kayıt altına alınarak bölgede oldubittilere izin verilmeyeceği açık bir şekilde ortaya konmuştur.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal