Milli Savunma Bakanı Akar ile HDP'li Paylan Arasında Meclis'te Tartışma Çıktı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile HDP Milletvekili Garo Paylan arasında Meclis'te tartışma çıktı. S-400'ler konusunda soru soran Paylan'a Akar, "Rahat olun. Sonra sen bir daha nasıl olsa askere de gitmeyeceksin" diye cevap verdi.

02.11.2018-13:47 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-14:00)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis'te milletvekillerinin S-400 hava savunma sistemi ile alakalı sorularını cevapladı. Muhalefet partilerinin milletvekilleri de görüşmede Akar'a sorularını sordu. Toplantı esnasında HDP Milletvekili Garo Paylan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasında tartışma oldu. 'ABD'nin S-400'e karşı F-35 kararını' soran Paylan'a, Akar'dan "Rahat olun. Sonra sen bir daha nasıl olsa askere de gitmeyeceksin" cevabı geldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçe toplantılarında Türkiye'nin, F-35'ler ile Rusya'dan alacağı S-400'ler de gündeme geldi. Özellikle muhalefet partilerinin milletvekilleri, bu hususta bilgi talep etti.

NATO GENEL SEKRETERİ'NİN AÇIKLAMALARINI HATIRLATTI

Sputnik'te yayınlanan habere göre, S-400'ler ile alakalı sorulara NATO Genel Sekreteri'nin yaptığı açıklamayı anımsatarak cevap veren Milli Savunma Bakanı Akar ile milletvekilleri arasında komisyon tutanaklarına göre şu konuşmalar oldu:

AKAR-PAYLAN DİYALOĞU

Garo Paylan (HDP): S-400 teknolojisini verecek mi, bunları veriyor mu?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Olacak, tabii bunların hepsi görüşülüyor.

Garo Paylan: Anlaşmada yer almıyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Yanlış biliyorsunuz.

Garo Paylan: Var mı?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Var tabii.

''BİZ SABAH KALKIP DA GÖZÜMÜZÜ KAPATIP RUSYA'YA GİTMİŞ DEĞİLİZ''

Akar, ''Muhatap NATO değil. Bak onlar NATO'nun mensuubu olan devletlerden birisiyle görüşüyorlar, orada bir anlaşma sözleşme oluyor, Amerika "Ben destek veririm." diyor geliyor buraya. İtalya "Ben dururum." diyor geliyor; Hollanda diyor, geliyor. NATO'da bir şey yok, devletler var. Biz Amerika'ya müracaat ediyoruz, diyoruz ki: Bize Patriot Füzesi verin, şu koşullarda satın. Mektuba yanıt vermediler, mektuba yanıt gelmedi şimdilik. SAMP-T'le Bir takım anlaşmalar gerçekleştirildi, sürüyor, orada bir kulvar var. Bu sebeple, biz sanki sabah kalkıp da gözümüzü kapatıp, sağı solu yıkıp döküp Rusya'ya gitmiş değiliz. Bu bir çalışmanın, bir soruşturmanın bir incelemenin…'' diye konuştu.

''NASIL OLSA ASKERE GELMEYECEKSİN''

Süreyya Sadi Bilgiç (Başkan-AK Parti): S-400'ler en gelişmişlerinden biri hava savunma bakımından da.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Gayet tabii, doğru.

Garo Paylan: Kongrenin S-400'e karşı F-35 kararına ne söyleyeceksiniz? Amerikan Kongresi "S-400'den caymazsa F-35 vermeyeceğiz." diye karar aldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Onlar karar değil, çalışmalar sürüyor. Bizim F-35 sürüyor, hiç kafanızı yormayın sürüyor.

Süreyya Sadi Bilgiç (Başkan): Sen rahat ol Sayın Paylan, üzülme.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Rahat olun. Sonra sen bir daha nasıl olsa askere de gitmeyeceksin.

Garo Paylan: Ben yeni kuşaklar için dedim.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal