Milli Savunma Bakanı Akar: ABD'ye Tekliflerimizi İlettik

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bütün görüşlerimizi, tekliflerimizi gelen heyete ilettik. Bunları inceleyip cevaplarını derhal vermelerini bekliyoruz. Bir gecikmeye tahammülümüz olmadığını bir defa daha vurguladık" ifadesinde bulundu

25.07.2019-16:10 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-16:03) Milli Savunma Bakanı Akar: ABD'ye Tekliflerimizi İlettik

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesi, ABD heyeti ile düzenlenen görüşmeler ve Fırat'ın doğusundaki hedeflere yönelik olası harekatı ele aldı. Akar, "Bütün görüşlerimizi, tekliflerimizi gelen heyete ilettik. Bunları inceleyip cevaplarını derhal vermelerini bekliyoruz. Bir gecikmeye tahammülümüz olmadığını bir defa daha vurguladık" ifadesinde bulundu.

Akar, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'i Pazartesi günü kabul etmiş, görüşmede her iki ülkenin askeri heyetleri tarafından ‘güvenli bölge’ tesisine ilişkin müşterek çalışmalara devam edilmesi noktasında mutabık kalındığı duyurmuş, bu doğrultuda Milli Savunma Bakanlığında iki ülkenin askeri heyetleri güvenli bölgeye ilişkin bazı toplantılar gerçekleştirmişti.

Görüşmelerden sonra Bakanlık yine önemli bir toplantı gerçekleşti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde TSK'nin komuta kademesi ile hem bu görüşmeleri değerlendirdi hem de Fırat'ın doğusundaki hedeflere ilişkin olası askeri harekatı ele aldı.

Söz konusu toplantıda ABD Başkanı Donald Trump’ın gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerekse ABD’li senatörlerle görüşmelerinde F-35 meselesindeki olumlu tutumundan duyulan memnuniyetin ile beraber sürecin olumlu sonuçlanmasına ilişkin beklenti de ifade edildi. Düzenlenen toplantıda, ABD’den tedarik edilecek 100 Boeing yolcu uçağının da Türkiye ve ABD arasındaki stratejik ortaklığın güzel bir örneği olduğu belrtildi.

''TÜRKİYE'NİN YENİ ARAYIŞLARA GİRMESİ DOĞALDIR''  

F-35 projesi hakkında ABD’nin mevcut yaklaşımından vazgeçmesi ve iki ülke arasındaki ilişkilere zarar verebilecek hareketlerden kaçınmasını beklemenin stratejik ortak olarak Türkiye’nin hakkı olduğu ifade edilen toplantıda, aksi halde Türkiye’nin yeni arayışlara girmesinin doğal olacağı belirtildi.

Türkiye’nin S-400 tedariki noktasındaki kararlılığının herkes tarafından bir kere daha görüldüğünün ifade edildiği toplantıda, F-35 projesinin de kendi yolunda ilerlemesi gerektiği, projenin diğer ortak ülkelerinin de Türkiye'nin ortaklıktan çıkarılması noktasında bazı endişeler taşıdıklarının değerlendirildiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün katıldığı toplantıda, hız verilen çalışmalar bir defa daha ele alındı.

Bakan Akar, konu hakkında, ABD ile yapılan görüşmelerde Türkiye'nin tüm görüşlerinin bir kez daha muhataplarına aktarıldığını söyleyerek, "Bütün görüşlerimizi, tekliflerimizi gelen heyete ilettik. Bunları inceleyip cevaplarını derhal vermelerini bekliyoruz. Bir gecikmeye tahammülümüz olmadığını, gerekirse inisiyatifimizi kullanacağımızı kendilerine bir defa daha vurguladık" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal