Milli Elektrikli Tren Son Yapım Aşamasında!

Milli elektrikli tren dizisi prototipinin yıl sonuna kadar raylara indirilmesi, gelecek yıl test ve sertifikasyon süreçlerinin biterek seri üretime geçilmesi amaçlanıyor.

04.11.2019-13:34 - (Son Güncelleme: 04.11.2019-13:26)

Milli elektrikli tren dizisi prototipinin yıl sonuna kadar raylara indirilmesi, gelecek yıl test ve sertifikasyon süreçlerinin biterek seri üretime geçilmesi amaçlanıyor.

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'ndan yapılanı derlemeye göre, tüm raylı sistem araçlarının milli imkanlarla tasarımı ve yerli üretimi yapılacak. Raylı sistem araç tedarikinde 2023 yılına kadar metro ve tramvay üretimi dahil önce yüzde 60, ardından yüzde 80 yerliliğe ulaşılacak. Kent içi ulaşımda kullanılan tramvay, hafif raylı sistem ve metro araçları için standartlar ilerletilerek, Kent İçi Araç Kayıt Sicil Sistemi yapılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte raylı sistem araçlarında envanter çalışmasıyla talep ve tedarik planlaması gerçekleştirecek ve Sanayileşme İcra Kuruluna sunacak. Kurul, bu planlama kapsamında kamu alımları ve uzun vadeli sipariş yollarına yönelik karar verecek.

Raylı sistem araçlarının yerli üretiminde ilgili kuruluşlar arasında eş güdümün ve yerli katma değere yönelik takibin gerçekleşmesi amacıyla kamu kurumlarıyla belediyelerin, üretilen milli araçları tedarik etmesi yönünde gerekli düzenleme ve finansal önlemler hayata geçirilecek.

Raylı sistemler dalında lisansüstü eğitim verecek üniversiteler, ilgili bölgelerdeki üretim potansiyeli göz önünde bulundurularak belirlenecek ve eğitim programları düzenlenecek. Eskişehir'deki Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi devreye girecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal